Imamo srce za misije

Imamo srce za misije

Nedelja, 6. 1. 2013.

U sklopu Papinskog Djela sv. Djetinjstva, a unutar župnog projekta "Imaj srce za" na svetkovinu Bogojavljenja 6. siječnja ulicama župe sv. Pavla u zagrebačkoj Dubravi i ove su godine prolazili Pjevači Betlehemske zvijezde predvođeni s. Emanuelom Pečnik i animatoricama PMI-a.


Ova mjesečna župna karitativna akcija, kako to stoji i u projektu Papinskih misijskih djela, imala je nakanu prikupiti novčana sredstva za djecu u misijskim krajevima te je župno djelo nazvano Imaj srce za misije. Budući je ova akcija dječje misijsko djelo, i u našoj su župi nositelji ove akcije bili dječja skupina Prijatelja Maloga Isusa. Kad su se uredili u župnoj dvorani, krenuli su u pratnji odraslih osoba na četiri strane župe. Noseći zvijezdu u rukama, pjevajući božićne pjesme, ulicama župe iznova se širila poruka mira, ljubavi, blagoslova i slobode. Uz prikupljanje novčanih sredstava, još je veća duhovna i formativna plodnost u srcima one djece koja su se uključila u ovo plemenito djelo jer nasljeduju Isusa, njegovu milosrdnu ljubav.

Mnogi su otvorili vrata svojega doma, a još više svojega srca i bili veseli darivatelji! Novac smo sa zadovoljstvom predali u Misijski ured znajući da smo ovom akcijom zgrtali blago na Nebu! 

  Vijesti - Sve