Ispraćaj g. Stoje (Stošije) Vulić

Ispraćaj g. Stoje (Stošije) Vulić

Srijeda, 29. 9. 2021.

Jučerašnji topli  i sunčan dan (28. 9.) u malom podvelebitskom mjestu, uz čisto i plavetno more u Rovanjskoj, ispratili smo g. Stoju (Stošiju) Vulić, majku naše sestre Karmele.


Stoja Vulić, rođena je davne 1925. godine u podvlebitskom selu Jasenice, mjestu koje je u domovinskom ratu postalo poznato po čestom spominjanju u vijestima hrvatske televizije. Svi njegovi stanovnicu postali su izbjeglice, zbog srpsko osvajačkog napada.

Obitelj pok. Stoje bila je brojna, sa suprugom Stipom   Vulićem imala je šestero djece, četiri sina i dvije kćeri. Dva sina, oba u mlađoj dobi stradali su nesretnim slučajem. Jedan je bio neoženjen, a drugi otac malodobne djece. Život pok. Stoje bio je prepun križeva i iskušenja, ali čvrsta vjera, pouzdanje u Gospodina i podrška vrijednog supruga, davali su  joj snagu za nošenje životnog križa. Život  pod Velebitom nije bio nimalo lagan. Živjelo se od stoke i rada u polju. Zime oštre, bura jaka, ljeta vruća trebalo je izdržati. Uz Božju pomoć pokojnica je izdržala i doživjela lijepi broj godina.

Na ispraćaju su bili obitelj, rodbina, prijatelji i mještani, koji su uplatom sv. misa za pokoj njezine duše, pokazali svoju povezanost, solidarnost i poštovanje. Naše sestre predvođene vrhovnom glavaricom s. M. Marijom Banić i trima sestrama iz generalne kuće, uz dvadesetak sestara iz Provincije (Splita, Vrgorca. Metovića, Košuta, Omiša) izrazile su svoju solidarnost sa s. M. Karmelom i njezinim ocem, braćom, sestrom i rodbinom. Sv. Misu i sprovodni obred predslavio je don Ante Delić, svećenik zadarske Nadbiskupije.

Neka je nebeski Otac nagradi za svu dobrotu, ljubav, poštovanje i vjernost kojom je svjedočila svoju kršćansku vjeru i pouzdanje u Božju pomoć.

s. M. L.B.

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve