“Isuse hvala ti”, korizma 2014. sa PMI župe Gromiljak

“Isuse hvala ti”, korizma 2014. sa PMI župe Gromiljak

Nedelja, 16. 3. 2014.

Korizma je darovano vrijeme koje nas treba promijeniti da naš duh i tijelo kliču; „Isuse, hvala ti“. U korizmi smo pozvani na ustrajnu molitvu, post i dijela milosrđa. Sve je važno za naš duhovni rast. Ovo je vrijeme u kojem postimo od loših navika i dozvoljavamo da Bog progovori našem srcu.


U Župi Imena Marijina u Gromiljaku u ovo korizmeno vrijeme želja nam je da ova korizma bude naša osobna promjena i da u našoj župi zaživi istinska i duboka molitva koja je protkana vjerom.

Na prvu korizmenu nedjelju u župi je bilo predstavljanje ovogodišnjih prvopričesnika. Župnoj zajednici predstavilo se dvadeset i sedam ovogodišnjih prvopričesnika. Djeca su na poziv vjeroučiteljice s. Marinele Zeko predstavila se Isusovim rečenicama koje je On izrekao sam za sebe. „Ja sam Put, Istina i Život, „Ja sam Pastir Dobri“. „Ja sam Kruh života“. .... Iza predstavljanja župljani su izvlačila prvopričesnike koje će pratiti svojom molitvom. Također i prvopričesnici su izvlačili molitvene nakane župne zajednice; za bolesnike, za mlade, djecu, obnovu obiteljske molitve, da bude manje psovke među djecom i odraslima, za duhovna zvanja itd. Također ove nedjelje pobožnost križnog puta predmolile su obitelji  od prvopričesnika njih četrnaest po jednu postaju.

Na drugu korizmenu nedjelju pobožnost križnog puta predmolili su mladi i animatori Prijatelji Maloga Isusa (PMI) u kojem je sudjelovalo dvadeset i osmero mladih u čitanju i nošenju Križa. Mlade je animirala s. Marinela. Isti mladi svojim lijepim pjevanjem uljepšali su misno liturgisjko slavlje.

Iza svete mise u samostanu kod časnih sestara Služavki Maloga Isusa u kući „Navještenja“ održan je susret za djecu od prvog do šestog razreda. Na susretu se okupilo oko 60 djece. Animatori PMI vješto i stručno su animirali djecu kroz razne edukativne igre. Na taj način djeci približili dar oprosta, probudili u njima osjećaj darivanja, dar prijateljstva i još drugih poučnih edukativnih scenskih prikaza. Djeca su kroz likovno izražavanje izrazila dar prijateljstva. Susret je završen molitvom i pjesmom upućenim  našem prijatelju Isusu.

Na koncu susreta sestre za svu djecu pripremile malo osvježenje.

Boris Dragojević

  Vijesti - Sve