Izložba ikone u crkvi sv. Duha u Omišu

Izložba ikone u crkvi sv. Duha u Omišu

Utorak, 14. 6. 2022.

Hrvatska druga ikonopisaca“ Josip Ružić“ i centar za kulturu Omiš organizirali su 10. lipnja 2022. prvu zbirnu izložbu članova i prijatelja ikonopisaca povodom prvog tečaja u Splitu. 


 Na izložbi su bili radovi različitih  autora koji su pohađali tečaj ikonopisanja tijekom 10 godina. Ikone više plijene duhovitošću nego estetikom. One potiču na duhovnost, mirnoću , plemenitost. Autori  „pišu“ ikone u molitvi i dubokoj sabranosti. Više puta kroz naša druženja  našoj grupi Društva PMI-a na Pojišanu naša članica Višnja Rickijević dala je korisnih podataka i informacija da bi više članova senzibilizirala za pohađanje tečaja. Radi se zaista o jedinstvenoj tehnici koja je povezana duboko sa duhovnošću. Osim  Višnje i Ankice Pleština bilo je još nekoliko ikonopisaca PMI-a  i podupiratelja svojom ikonom na izložbi.

Naša Višnja je prošla nekoliko tečajeva. Pred Božić 2021. i sad kroz mjesec svibanj na Pojišanu vodila je tečaj djeci i mladima. U Božićnom tečaju kao članica Društva PMI -a molila je sa sudionicima  svaki put i krunicu Djeteta Isusa. Više ikona „Ispisala“ je za našu misijsku izložbu a posebno otajstva Radosne krunice.

Na svemu što radi  tako  i na ovoj izložbi, Višanja skromno i ponizno samo je kazala : HVALA BOGU NA OVOJ MILOSTI. Sad smo u očekivanju novog termina za tečaj  članova PMI-a i sestara početkom nove školske godine.

 s.  M . Dolores Brkić

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve