Kamp za djecu - Hrvatskom sa Stadlerom

Kamp za djecu - Hrvatskom sa Stadlerom

Nedelja, 9. 7. 2023.

U župi Gospe od otoka u Solinu, od 3. do 6. srpnja 2023. godine, odražn je kamp za djecu "Htvatskom sa Stadlerom". 

Kamp su, uz veliku pomoć volontera kao i podršku župnika don Ante Čotića, organizirale i vodile sestre Služavke Malog Isusa splitske provincije, a na njemu je sudjelovalo oko sedamdesetak djece.

Tri dana djeca su kroz molitvu, igru i razne radionice upoznavale krajeve i običaje naše Domovine kao i našeg utemeljitelja sl. B. Josipa Stadlera, završivši program svakog dana sudjelovanjem na župnoj sv. misi.

Četvrti dan djeci su se na sv. misi pridružili i njihovi roditelji za koje smo, nakon sv. mise koju je animirao Papa bend, pripremili predstavu kako bi im pokazali sve ono što smo radili na kampu i upoznali i njih sa sl. B. Josipom Stadlerom. Kako je predstava bila bazirana na Stadlerovom djetinjstvu i školovanju te na djeloanje sestara splitske Provincije po završetku predstave s. Milana je okupljenima rekla nešto i o onom najplodonosnijem i najvažnijem vremenu Stadlerovog života - vremenu kada je vršio službu prvog vrhbosanskog nadbiskupa. Na kraju se okupljenima obratila i s. Terezija Pervan, provincijalna glavarica te je djeci uručila prigodne uspomene. 

Ispunjenih srca i radosnih lica djeca i roditelji su se oprostili od sestara izrazivši želju da ovakvih programa budu što više. 

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve