‘‘Krist je uskrsnuo- radujmo se zajedno’’

Nedelja, 27. 4. 2014.

Uskrsni koncert dječjih zborova i zborova mladih Treću godinu za redom, Udruga žena ''Triljanke'' Trilj,  i Prijatelji Maloga Isusa organizira uskrsni koncert dječjih zborova i zborova mladih, pod nazivom ''Krist je uskrsnuo-radujmo se zajedno''. Ove godine, kao i prethodnih, koncert se održavao u prepunoj triljskoj kinodvorani.


Na Mali Uskrs, 27. travnja, pjesmom su slavili uskrslog Krista: Mali zbor ''Sv. Mihovil'' Trilj, Mali zbor ''Sv. Jure'' Vojnić, Dječji zbor ''Kraljica mira'' Kaštel Stari-Radun, Dječji zbor ''Srca Isusova'' Visoka -Split i Dječji zbor i bend župe Sv. Ante iz Knina. Program je vodila triljska besprijekorna voditeljica, Irena Bradarić, a prve je najavila domaćine pod ravnanjem časne sestre Zdenke Tomas. Slijedili su i ostali zborovi čije nastupe je publika popratila pljeskom i zajedničkim pjevanjem sa svim zborovima na kraju. Uz pjesmu i slavlje Uskrslom Kristu, večer je bila osobita i zbog proglašenja pape Ivana Pavla II. i Ivana XXIII. Svetim, te su i njima u čast dječji glasovi dali svoj prilog.

Goste i domaćine pozdravio je i župnik don Stipe Ljubas, a u ime Udruge žena Triljanke i Grada domaćina gostima se obratila i voditeljima uručila prigodni poklon (kip sv. Mihovila), gđa. Ankica Lukić. Nakon nastupa u kinodvorani gosti su se družili na zakusci u predvorju OŠ Trilj.

Za lijepo aranžirane stolove pobrinule su se članice Udruge žena Triljanke. Sve je završilo uz pjesmu u veselom raspoloženju, uz napomenu za ovakvo druženje i sljedeće godine, jer Krist je uskrsnuo-radujmo se i slavimo Ga.

Anita Dukić

  Vijesti - Sve