Kršćanska ljubav na djelu

Kršćanska ljubav na djelu

Srijeda, 18. 11. 2020.

Sestre Služavke Malog Isusa iz Neuma i Prijatelji Malog Isusa su u prigodi IV. Svjetskog dana siromaha (15. studenoga 2020.g.) posjetile su stare i osamljene koji žive u okolici Neuma, u Dužima, Donjem Kleku i Broćancu.

Ovim posjetom željeli su usrećiti stare, bolesne, osamljene i siromašne. Budući da te osobe često trpe zbog bolesti i osamljenosti, sestre i Prijatelji Maloga Isusa priuštili su im u ovom mjesecu trenutke sreće i zadovoljstva. Prisjetili su se svetopisamskih riječi:

„Zbroj naše dobi sedamdeset je godina,
ako smo snažni, i osamdeset;
a većina od njih muka je i ništavost:
jer prolaze brzo, i mi letimo odavle“ (Ps 90 [89], 10).

Budući da godine brzo prolaze, kako njima tako i svima nama, sestre i Prijatelji Maloga Isusa željeli su im donijeti Riječ Božju – Onoga koji je Alfa i Omega. Uz Božju Riječ i konkretna djela ljubavi, učinili su im dane ljepšim i ispunjenijim. U razgovoru sa starima i bolesnima zapazili su da im je svima zajedničko to da ne žele biti iskorijenjeni iz svoje zemlje, otrgnuti od svojih polja, planina i svoga mora, te biti zatvoreni u betonski grad i stan. Svi su rekli da bi se tada osjećali kao da su osuđeni na smrt bez obiteljskog zavičajnog kraja. Svi su rekli da žele živjeti i umrijeti na svojoj grudi.

Vraćajući se u svoje domove, sestre su se i Prijatelji Maloga Isusa prisjećali radosnog pogleda starih i nemoćnih, te njihove ljubavi prema rodnoj grudi.

SMI

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve