Ljubav na djelu

Ljubav na djelu

Ponedjeljak, 30. 9. 2019.

Ovu cijelu godinu Papa Franjo proglasio je Misijskom godinom u cijelom svijetu. Prvoga listopada ove tekuće godine bit će proglašen izvanredni misijski mjesec. U dogovoru sa župnikom preč Markom Tomić Prijatelji Maloga Isusa dogovorili smo se da nešto konkretno uradimo za misije.

Dogovorili smo se da ćemo praviti domaći pekmez od šljiva i druge slastice kolače koji će biti ponuđeni vjernicima koji će na taj način pomoći misijsku postaju na Haitiju koju su 24. Rujna pogodile velike poplave sa smrtnim posljedicama i velikim materijalnim štetama. U tom misijskom području djeluju sestre Služavke Maloga Isusa s. Liberija Filipović i s. Ana Uložnik.

 Planirana  misijska izložba je 6. Listopada ispred crkve Presvetog Srca Isusova u Prozoru. Osim domaćih slastica nače se i drugih stvari. Ovaj projekt podržava Medijski Centar Vrhbosanske Nadbiskupije, Nadbiskupijski centar za Pastoral mladih Ivan Pavao II, župni ured Prozor.  

Također želimo zahvaliti obitelji Slavka i Ane Jurić koji su nam ustupili svoje imanje Mlin u Ljubumcima i drugo potrebno za realiziranje projekta. Ovaj projekt ima za cilj u mladima razvijati osjećaj i blizinu za druge. Konkretnije pokazati ljubav na djelu.

s. Marinela Zeko

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve