Manifestacija za Dane kruha i zahvalnosti

Manifestacija za Dane kruha i zahvalnosti

Ponedjeljak, 24. 10. 2016.

Dana 21. listopada 2016. godine već je i tradicionalni niz godina u našoj školi održavanje humanitarno – kreativne manifestacije Dana kruha u mjesecu listopadu. Cilj je odgajati mlade da između Kruha i Duha čovječjeg postoji tajanstvena veza. Kruh je plod Zemlje i Neba. 


U kruhu otkrivamo zajedništvo sa svakim čovjekom. Naša vjeroučiteljica kao voditeljica PMI-a i ovog projekta, naglasila je važnost odgoja  mladih (ali i svih) za solidarnost, humanost, evanđeosku djelotvornu ljubav te poticati sve na kulturu zahvalnosti.Svaki razredni odjel pripremio je svoju izložbu i prigodni duhovito-poučni program te je za ovaj dio bilo i natjecateljski…Treći B razred ostvario je GRAND PRIX što je značajno da u ovom razredu ima članova iz više religija. Komisiji nije bilo lako odrediti najbolje, jer u svemu i svakom razredu učenici su dali puno mašte i truda.

U Humanitarnoj sabirnoj akciji sa puno žara sudjelovali su svi razredi i profesori za Beskućnike grada Splita o kojima brine udruga Most. Desna ruka našoj s. Dolores Brkić bili su mladi volonteri - PMI-a. Mladi momci gimnazijalci su s radošću slagali u kombij koji je prevozio ovu donaciju, naših srca, prehrambenih i higijenskih potrepština za najpotrebnije. Najljepše krušne proizvode odnijeli smo u mirovni dom Lovret njima za izložbu.

Kako je lijepo činiti dobro i nadasve tada proživljavati tu radost u srcu.

Josipa Paić- gimnazijalka

  Vijesti - Sve