Meditacija za Prijatelje Maloga Isusa u Godini Riječi Božje, 25. listopada 2021.

Meditacija za Prijatelje Maloga Isusa u Godini Riječi Božje, 25. listopada 2021.

Subota, 23. 10. 2021.

Meditacija za Prijatelje Maloga Isusa u Godini Riječi Božje, 25. listopada 2021.

RIJEČ BOŽJA – IZVOR ŽIVOTA

Evanđelje

Nakon Herodova skončanja, gle, anđeo se Gospodnji javi u snu Josipu u Egiptu: "Ustani, reče, uzmi dijete i njegovu majku te pođi u zemlju izraelsku jer su umrli oni koji su djetetu o glavi radili." On ustane, uzme dijete i njegovu majku te uđe u zemlju izraelsku. Ali saznavši da Arhelaj vlada Judejom namjesto svoga oca Heroda, bojao se poći onamo pa, upućen u snu, ode u kraj galilejski. Dođe i nastani se u gradu zvanu Nazaret - da se ispuni što je rečeno po prorocima: Zvat će se Nazarećanin.

Meditacija

Riječ Božja primljena s ljubavlju jest ona koja bi trebala biti pokretač u našem životu, ona koja bi trebala upravljati našim životom jer Božja riječ jest temelj ljubavi i putokaz prema spasenju. Riječ Božja prihvaćena s ljubavlju jest izvor života!

Ivan u svome evanđelju kaže:“Riječi tvoje duh su i život!“ (Iv. 63c. 68c)

Život bez Boga, možemo reći poput svetoga Pavla, ispraznost je nad ispraznošću, jer Bog je onaj koji daje smisao našem životu, Bog je onaj koji daje nam pravi smjer kuda i kako hoditi po svojoj riječi. Kao vjernici pozvani smo biti slušati Božju riječ ali, čuti je srcem i provesti u svakidašnji život. Stara poslovica kaže s kim si takav si! Druženjem s Božjom riječju i usvajajući je u svome srcu i mi približavamo se Bogu, postajemo ne samo slušatelji nego i izvršitelji te riječi.

Po svojoj objavljenoj Riječi Bog se rađa u nama! Ono što nam je zajedničko kao vjernicima, kao nasljedovateljima Isusa Krista jest da budemo navjestitelji te Božje riječi, da bi i drugima pomogli da progledaju srcem i pronađu smisao svoga življenja. Jesam li spreman ili spremna na to poslanje? Potrebna nam je raspoloživost srca kako bi ispunili svoje poslanje!

Božja riječ donosi mnoge dobre plodove u ljudskom životu:

Uspjeh, jer čovjek združen s Božjom riječju je, kako psalam veli, kao stablo zasađeno pokraj voda tekućica što u svoje vrijeme donosi plod. Lišće mu nikad ne vene, sve što radi
dobrim urodi. Uspjeh je kada s Božjom riječju otkrijemo što bismo trebali činiti ili ipak ne. Uspjeh je otkriti Božju volju.
Ohrabrenje. Ti kada budeš uzeo dovoljno vremena za čitanje Božje riječi i kad ona ispuni tvoje srce tada ćeš biti hrabar izvršiti ono što se od tebe traži, biti hrabar i neustrašiv svjedok a na to smo pozvani.
Uvest će te u svu istinu. Isus govori o istini koju spoznajemo kroz Božju riječ. To je istina o našem spasenju, istina o tome što je Isus učinio za naše otkupljenje i za život pun milosti i blagoslova. Ako spoznamo tu istinu, ona će nas osloboditi od vlasti zloga i grijeha i uvesti u život milosti.
Jača vjeru u tvome srcu. Ako hoćeš imati jaku vjeru, moraš Božju riječ čitati, slušati i o njoj razmišljati.

Odlomak iz Matejeva evanđelja stavlja nam Josipa i Mariju s malenim Isusom, ali ono čemu nas oni uče jest raspoloživost slušanja i služenja toj riječi. Njihov bijeg u Egipat jest odraz poslušnosti, odraz spremnosti primiti Božju riječ upućenu čovjeku. Molimo zagovor ove Svete obitelji da i nas nauči da budemo, ne samo slušatelji Božje riječi, nego da je srcem primimo i radosno svjedočimo u svom životu.

Živio Mali Isus!!!

Vlč. Ivan Mijać, PMI

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve