Milosni dani zajedništva s Gospodinom

Milosni dani zajedništva s Gospodinom

Utorak, 23. 7. 2019.

U ugodnom prirodnom ambijentu, u oazi tišine i mira,  duhovnom centru „Djeteta Isusa“ u Livnu – Žabljak, 21. 7. sastale su se 33 naše sestre u zajedništvu s vrhovnom glavaricom s. M. Marijom Banić, kako  bi  pod vodstvom don Đuliana Trdića, svećenika iz Rijeke osluškivale  Božju Riječ i poruku te odgovorile na dobivene poticaje i nadahnuća.


Duhovne vježbe započele su zazivom Duha Svetoga, koji svojim vodstvom svakog čovjeka koji ga sluša vodi do Gospodinovih nogu. Gospodin nam je dao imperativ svetosti, a ostvaruje se jedino poslušnošću Duhu Božjemu. „Vi ste svjetlo svijeta, vi ste sol zemlje“ kaže Isus. On nam ne govori – vi trebate biti svjetlo, sol, nego jeste. Ta svijest svakom kršćaninu daje obavezu živjeti u skladu s Božjom voljom. Teme koje su za ove duhovne vježbe odbrane ohrabruju svaku sestru da svetost nije pridržana samo nekima, nego savršenstvo u poslušnosti i prepoznavanju nadahnuća koje nam Gospodin daje po svome Duhu ohrabruje da je ostvarenje moguće već na ovom životnom putovanju. Glavne teme pojedinog dana: Svetost života, Suradnja s Duhom Svetim, Upoznati sebe- Istina o sebi, Sakramenti, Križ, Marija kroz ovih 6 dana  sa pod temama, bit će vodilja u boljem upoznavanju sebe, svojeg poslanja i onog što Bog od nas očekuje. Nema svetosti bez odricanja i ratovanja. Ratujemo  protiv vlastite naravi, kao i protiv duha svijeta, radeći obična mala djela s ljubavlju prema Bogu.

Dnevni raspored povezuje zajedničku molitvu, nagovore (4 dnevno), sv. Misu i večernju adoraciju. Prebogat program u kojem će svaka pojedina sestra moći pronaći hranu za svoj duhovni život.

s. M. L. B.

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve