Milosrđe Prijatelja Malog Isusa na Trgu Bana Jelačića

Milosrđe Prijatelja Malog Isusa na Trgu Bana Jelačića

Srijeda, 31. 5. 2017.

Na Dan milosrdne ljubavi 31. 5. kada se ujedno obilježava i Dan grada Zagreba, te Majka Božja od Kamenitih vrata, PMI župe sv. Ivana Krstitelja odlučili su krenuti Stadlerovim stopama među beskućnike i siromahe našega grada kojih je svakim danom sve više. 


Naš put započeo je od župne crkve sv. Ivana Krstitelja koja se nalazi u samom centru grada, prema zagrebačkoj Prvostolnici i Trgu Bana Jelačića, zatim kroz poznatu tržnicu Dolac sa završetkom u Ilici. Ova „trasa“ bila je toliko bogata najpotrebnijima, baš onima u kojima se dao prepoznati Mali Isus da nam se 50 paketa koje smo za njih namijenili učinilo i manje od kapi u oceanu potrebitih naše ljubavi i pažnje. Naša mala akcija povodom Dana milosrdne ljubavi sastojala se od susreta s rubnima u društvu i dijeljenju simboličnih obroka za taj dan koji smo proveli među njima. Većina potrebitih naši su znanci koje svakodnevno susrećemo na ulicama grada dok „kopaju“ po kantama za smeće, skupljaju boce, prose za kruh svagdašnji ili mole pomoć bilo kakve vrste. Svi oni, nenaviknuti na pažnju i darivanje bili su jako sretni jer su osjetili da netko misli na njih i da im barem na kratko želi ublažiti svakodnevne poteškoće.

Nikada ranije nisam sudjelovala u sličnoj akciji, pa je svaki susret za mene bio vrlo dojmljiv i emotivan. Zapravo sam vrlo blisko doživjela kako je malo potrebno da bi usrećili bližnjega i pomogli mu svakodnevicu učiniti drugačijom. Nekoliko sati druženja s najmanjom Isusovom braćom je jako brzo proletjelo, ali je ostao slatki osjećaj i vjera da je Mali Isus bio s nama i pomogao nam da uspješno ostvarimo još jednu akciju milosrdne ljubavi!

 

Jasna Trčak, PMI sv. Ivan Krstitelj, Zagreb

  Vijesti - Sve