‘‘Milosti je čas, Isus zove nas’’ - snaga vjere PMI-a

‘‘Milosti je čas, Isus zove nas’’ - snaga vjere PMI-a

Četvrtak, 28. 2. 2013.

PMI iz Krila Jesenice su zamolili župnika da im 28. veljače izloži Presveti Sakramenat cijelu noć da bi klanjali i molili za svetog Oca Benedikta XVI, za dolazak novog pape i za cijelu Crkvu. Sami su se rasporedili tijekom cijele noći tako da je uvijek netko od njih bio u crkvi. Klanjanje je bilo od 20.30 do ujutro 8.30. Dvije su gospođe (PMI) cijelu noć provele u crkvi u molitvi. Sami su animirali klanjanje i pripremili pjesme, molitve, čitanja...


Djelovanje PMI-a se nastavilo, pa su na 3. korizmenu nedjelju, PMI (oni mlađi) zajedno sa s. Rebekom i s:. Terezijom iz Omiša posjetili komunu "Cenacolo" na Ugljanima. 

Dan prije toga ispred "Studenca" u Krilu Jesenice djeca su marljivo skupljala namirnice i higijenu koju su darovali bivšim ovisnicima na Ugljanima. Sami su došli na tu ideju i sve su zajedno organizirali, a ljudi su bili oduševljeni i svi su se pridružili toj akciji. 

U nedjelju popodne krenuli su na Ugljane. Susret s bivšim ovisnicima je ostavio na svih dubok dojam. Mladi su pažljivo slušali njihova svjedočanstva poslije kojih su uslijedila brojna pitanja. U ovoj Godini vjere je zanimljivo da su ih upravo ti bivši ovisnici potakli na dublje življenje svoje vjere koja će im pomoći da idu pravim putem, Božjim putem na kojem jedino vjera daje smisao životu. Nakon svjedočanstava uslijedilo je razgledavanje i kupnja nekih rukotvorina koje su izradili korisnici komune.

  Vijesti - Sve