Misijski tanjur

Misijski tanjur

Petak, 23. 10. 2015.

U Župi sv. Nikole biskupa u Metkoviću Misijska je nedjelja proslavljena s velikom radošću i neizmjernom zahvalnošću. Tijekom četiri svete mise prisutni vjernici molitvom i pjesmom slavili su Boga; sve molitve i zazivi toga dana upućeni su kao dar naše zahvalnosti Bogu za sve misionare, misionarke, volontere i sve misijske suradnike koji se svakodnevno žrtvuju za dobrobit povjerene im Božje djece. 


U svoje smo molitve uključili i sve one kojima je pomoć potrebna. U namjeri da svojim simboličnim prilozima svi skupa olakšamo svakodnevne potrebe misijskog poslanja u dalekim zemljama, PMI su organizirali prodaju „misijskog tanjura“. Pokretački motiv ove humanitarne geste bio je „tanjur riže“ oca Ante Gabrića, koji je do kraja svoga života služio Kristu u dalekoj Indiji i posljednje zrno riže s ljubavlju dijelio s potrebitima. Tako su naše vrijedne domaćice donirale kolače, a podupiratelji PMI-a (kuhari iz jednoga restorana) su nam pripremili  dvjesto porcija rižota; sve su to vrijedni PMI i mladi iz Župe izlagali po završetku svetih misa na štandu ispred crkve, a vjernici savjesno pokupovali i ponijeli za okrepu u svoje obitelji. Djeci je tijekom tjedna na vjeronauku prikazivan film o radu naših misionara u dalekoj Africi pa su se oni odricali svojih skromnih džeparaca i svoje priloge u misijskim kutijicama izložili pred slikom oca Gabrića na oltaru. Uz njihove kutijice i radosni ponos koji se pritom osjetio „misijski“ je „tanjur“ dobio svoj pravi smisao.

    U Župi sv. Ilije u Metkoviću PMI u suradnji sa zajednicom mladih također su organizirali prodajnu izložbu kolača, koje su dan prije pripremile vrijedne ruke naših domaćica.

PMI vjerno žive svoje misijsko poslanje posvećujući mnogo ljubavi i pažnje u svakodnevnim potrebama naših bližnjih.

 Marijana Udženija Grgurović

 animatorica PMI

  Vijesti - Sve