Molitveni susret crkvenih pokreta, zajednica i Društva

Molitveni susret crkvenih pokreta, zajednica i Društva

Utorak, 18. 6. 2019.

Na Duhovski ponedjeljak i blagdan Majke Crkve 10. lipnja 2019. održan je tradicionalni molitveni susret crkvenih pokreta, Društava i zajednica. U splitskoj konkatedrali sv. Petra susret je započeo meditativnim izlaganjem prof. na KBF-u fra Ivice Jurić na temu: „ Različiti su darovi a isti Duh, različite službe i djelovanja a isti Gospodin…“ 


Misno slavlje predslavio je nadbiskup i metropolit msgr. Marin Barišić uz još 10 svećenika. U svojoj propovijedi između ostalih misli Nadbiskup je istaknuo kako Duh Božji dolazi svakome ususret jer ga želi potaknuti i pokrenuti iz vlastite zatvorenosti i ustajalosti. Želi nas pokrenuti prema drugima i staviti  u dinamiku komunikacije s drugima. Naglasio je da je Duh sveti životvorac. Posebno je nadahnuto govorio misao: Svi darovi Duha su autentični samo ako izgrađuju suživot. Trebamo pustiti Duha Svetoga u naš život, da živimo po Duhu i po njemu se ravnamo. Gdje je Duh sveti prisutan, tu je zajedništvo , mir i ljubav. Pjevanje su animirali  SKAC bend i župni zbor konkatedrale.

Više crkvenih pokreta i zajednica iz nadbiskupije sudjelovali su na ovom Euharistijskom slavlju kao jedno „Proljeće Crkve“. Među okupljenima bili su i članovi Društva Prijatelja Maloga Isusa iz Splita sa s. Dolores Pročelnicom PMI-a; Pojišan, sv. Križ, sv. Obitelj, Žnjan, Mejaši  i članovi iz Ciste Velike sa s. Vlastom. Pastoralni vikar Nadbiskupije, msgr Ančić zahvalio je svim sudionicima na sudjelovanju i molitvenom zajedništvu koje je nastavljeno druženjem pred crkvom uz osvježenje i ugodni razgovor.

Misao koja nas je kroz razgovor pokretala  bila je; „ Živite dostojno poziva na koji ste pozvani“

s. Dolores Brkić

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve