Molitveni susret u Kući Navještenja na Gromiljaku

Molitveni susret u Kući Navještenja na Gromiljaku

Subota, 17. 3. 2018.

U Duhovnom centru Kući Navještenja na Gromiljaku, koji vode Sestre Služavke Malog Isusa, održan je 15. ožujka 2018. molitveni susret za sve vjernike koji su poželjeli doći.


Sudionici su prije zajedničke molitve svoje molitvene nakane zapisali na papir te ih predali u košaricu postavljenu kraj raspela u samostanskoj kapelici, vođeni mišlju da na trenutak zastanu i predaju svoje molbe Isusu.

Vjernici su na početku imali priliku razmišljati o riječima poznatog teologa Tomislava Ivančića koji naglašava da je korizma vrijeme posta, molitve i bratske ljubavi. Post znači prije svega odricanje od vlastitih pogrješaka, propusta i poroka pa postaje put istinske promjene i snage koja nas čini boljim. Molitva također treba biti molitva srca i susret sa živim Bogom. U skladu s tim riječima nastavljena je i zajednička molitva i pjesma vjernika, a s. Danica Bilić predvodila je i kratku molitvu križnoga puta u kojoj je naglasak bio na otvorenosti vjerničkog srca Milosrdnom Isusu.

Na kraju zajedničke molitve vjernici su još jednom pojedinačno zahvalili Isusu za sve životne darove i molili Ga za sve one kojima je pomoć najpotrebnija. (smi)  

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve