Molitveno slavlje bdijenja na vigiliju svetkovine Svih Svetih

Molitveno slavlje bdijenja na vigiliju svetkovine Svih Svetih

Srijeda, 2. 11. 2022.

Na vigiliju svetkovine Svih Svetih Društvo Prijatelja Malog Isusa ( Društvo PMI-a )   u svetištu Gospe od Pojišana sudjelovali su kao i redovito na večernjoj sv. Misi. Po dogovoru sa pročelnicom Društva PMI-a s.  M. Dolores Brkić nakon sv. Mise nastavili su molitveno slavlje Hollywin – večer svetaca. Motiv je bio odgovoriti Halloweenu – noći vještica, magijskom i nekršćanskom i vizualno zastrašujućem odjelima i sablasnim bundevama . 


Mnogi projekti i programi dolaze iz drugih dijelova svijeta pa je tako ovo zahvatilo i našu kažemo kršćansku zemlju Hrvatsku. Bogu hvala pozitivnim i kršćanskim bdijenjem odgovaraju već lijepi broj naših župa. Mi kao Društvo PMI-a htjeli smo izraziti našu pripadnost Isusu Kristu i biti prepoznatljivi kao Kristovi u svim prilikama.  Naši uzori- svetci živjeli su kao Krist i poradi Njega zato su postali sveti. Isus nas svakodnevno poziva govoreći nam : „ Budite sveti jer ja sam svet“. Nije to lako i jednostavno ali je moguće. Vjerujemo i svakodnevno izgovaramo …vjerujem u općinstvo svetih.

Na početku s. Dolores nas je prigodnim riječima uvela u smisao i razlog našeg kršćanskog odgovora. Između ostalog sadržaja molili smo Krunicu pobjede, litanije svih svetih zaustavljajući se razmišljanjem na pojedinim djelovima…. Molili smo i za sve duše u čistilištu sa pomno pripremljenim molitvenim sadržajima. Po odlasku palili smo svijeće…  Pjesmom smo zahvalili Isusu i Majci Božjoj dok smo razmišljali u zahvanosti srca onu Kristovu: RADUJTE SE JER JE VELIKA VAŠA PLAĆA NA NEBESIMA. Vjerujemo i nadamo se našoj konačnici u svjetlosti vječnoj jer Njemu pripadamo svetim krštenjem i otkupljeni smo Njegovim križem i Uskrsnućem .  Drugom prigodom NADAMO SE POJAČANJU.

 Društvo  PMI-a Pojišan - Split   

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve