Molitvom u pripremi za Veliki jubilej

Molitvom u pripremi za Veliki jubilej

Utorak, 26. 3. 2024.

Potaknute pozivom Svetoga Oca na intenzivniju molitvu tijekom priprave za Svetu godinu čije je Geslo „Hodočasnici nade“, provincijska uprava sestara Služavki Maloga Isusa Zagrebačke provincije, u zajedništvu sa sestrama i Prijateljima Maloga Isusa, kroz „Godinu molitve“, inicirala je Dan molitve svakoga 25. u mjesecu. Osmišljena je kao dionica našega molitvenog hodočašća ususret Jubileju 2025.

U ponedjeljak, 25. ožujka započeli smo 1. dan cjelodnevne molitve i euharistijskog klanjanja u našoj „oazi mira“, u samostanu „Betlehem“ na zagrebačkom Kraljevcu.
Zadivljujuće senzibilizirani Prijatelji Maloga Isusa grada Zagreba i okolice, tijekom cijeloga dana, izmjenjivali su se sa sestrama Služavkama Maloga Isusa u samostanskoj kapeli Prečistog Srca Marijina, moleći pred Isusom u Euharistiji, da nam, prema riječima Pape Franje, Bog Otac udijeli „da milost Jubileja živi u nama, hodočasnicima nade, čežnju za nebeskim dobrima, te na cijeli svijet izlije radost i mir našega Otkupitelja“.
U predvečerje dana na molitvi se okupio veći broj molitelja, te je u ispunjenoj kapeli odjekivala zajednička molitva Devetnice Božiću kojom smo započeli njezin 1. dan. U idućim mjesecima, svakog 25., nastavljamo, sve do Božića. Vrhunac dana bilo je euharistijsko slavlje koje je predslavio vlč. Tomislav Kralj, župnik župe Sv. Križa u Dugom Selu i duhovni asistent Društva Prijatelja Maloga Isusa zagrebačke provincije. Za ovu prigodu pažljivo probrane pjesme pjevali su svi sudionici slavlja, a za orguljama je bila s. M. Emanuela Pečnik, provincijska glavarica.
U prigodnoj homiliji vrlo jasno je povezao dolazak Sina Božjega, čime je započela Njegova otkupiteljska žrtva, te završetak Njegova poslanja na zemlji, žrtva na križu i u tom duhu nastavio;svojim dolaskom na ovaj svijet Bog nam pokazuje koliko nas voli, još više nam to pokazuje na križu. Križ je znak koji povezuje nebo i zemlju. Svaki Isusov učenik označen je križem. Križ je znak da smo po njemu povezani s Bogom… Križ je ulaznica za susret s Nebeskim Ocem.
Na kraju nam ostaje zahvalnost Bogu za sve bogatstvo primljenih milosti u molitvi provedenoga dana, te obveza da primljeno duhovno obilje svjedočimo u svakodnevici.

s. M. Irena Olujević

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve