Nacionalna konferencija o volontiranju mladih

Nacionalna konferencija o volontiranju mladih

Četvrtak, 25. 9. 2014.

Dana 22. rujna 2014. u hotelu Dubrovnik u Zagrebu u organizaciji Hrvatske mreže volonterskih centara i Volonterskog centra Zagreb, održana je nacionalna konferencija na temu volontiranja mladih u sustavu odgojno - obrazovnih ustanova.  Na konferenciji prikazan je veliki potencijal volontiranja mladih koji su sposobni preuzeti odgovornost.  Među izlagateljima bili su predstavnici iz više sektora, ministarstva i volonterskih centara iz cijele Hrvatske, koordinatori volontera, te sami volonteri.


Naša s. Dolores Brkić,  koordinatorica volontera Druge gimnazije prošlu godinu pohađala je tečaj o menadžmentu volontera u organizaciji Volonterskog Centra Split - Udruga MI, te je  predložena sa svojim vrijednim učenicima volonterima sudjelovati na ovoj konferenciji. Prikazala  je  kroz svoje izlaganje iskustva i gledišta na volontiranje i solidarnost. Ujedno je u svom govoru naglasila kako joj je u temelju rada geslo Utemeljitelja Stadlera: "Imaj Srce" što daje bitnu notu odgoju za  volonterijat mladih.

Prezentirala je vremeplov rada volontersko - humanitarnih aktivnosti mladih, bit i odgojne ciljeve, suradnju s raznim udrugama te sudjelovanje u projektima kao PMI - a i kao volonteri Druge.

Konferencija je organizirana u sklopu projekta: pokreni sebe, promijeni svijet - mobilizacija potencijala volontiranja u prevenciji nasilja među mladima.

Svoju volontersku priču iznijela je i učenica, maturantica Druge gimnazije Ela Kalinić. Jedan od  bitnih ciljeva ove konferencije je unaprjeđenje volonterstva  kroz odgojno - obrazovni sustav u školama.

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve