Nacionalna proslava godine posvećenog života

Nacionalna proslava godine posvećenog života

Ponedjeljak, 16. 3. 2015.

 Sestre naše Provincije i Prijatelji Malog Isusa, predvođeni provincijalnom glavaricom s. Anemarie Radan, sudjelovale su na Nacionalnom susretu redovnika, redovnica, Bogu posvećenih laika i laika povezanih s redovničkim zajednicama preko svjetovnih redova i bratstava 14. ožujka o. g.


Naše sestre, sestre novakinje , postulantice i kandidatica iz Splita su krenule zajedničkim autobusom. Zajedno s njima  bili su i Prijatelji Malog Isusa. Putovanje do Marije Bistrice bilo je hodočasničkog karaktera, to znači da je molitva i pjesma bili glavni sadržaj putovanja. Opis proslave preuzimamo iz Ike.

"Vi ste blagoslov Crkvi i narodu u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Bog s vama računa, a narod vas treba", poručio im je predvoditelj euharistijskoga slavlja kardinal Bozanić - Papin pozdrav i blagoslov prenio nuncij D'Errico

Nakon Euharistijskog slavlja, neke od naših sestara posjetile su samostan  Bosonogih Karamelićanki. S. Natanaela Šiljeg, bila je sestra naše Provincije, a sada je sestra karmelićanka. I ona i naše sestre radovale su se ovom susretu.

  Vijesti - Sve