Nadbiskup Barišić primio vrhovnu glavaricu Družbe sestara Služavki Malog Isusa

Nadbiskup Barišić primio vrhovnu glavaricu Družbe sestara Služavki Malog Isusa

Srijeda, 11. 10. 2017.

Prigodom redovite vizitacije sestrama Služavkama Malog Isusa splitske provincije časna Majka s. M. Radoslava Radek, vrhovna glavarica Družbe sestara Služavki Malog Isusa posjetila je i splitsko-makarskoga nadbiskupa Marina Barišića u ponedjeljak, 9. listopada u Nadbiskupskom ordinarijatu u Splitu.


Sastanku je nazočio i generalni vikar mons. Miroslav Vidović.

Već više od 100 godina sestre Služavke Malog Isusa djeluju u Splitsko-makarskoj nadbiskupiji. Osim u župama i školama sestre su na poseban način prisutne u središnjim ustanovama Splitsko-makarske nadbiskupije: u Nadbiskupskom ordinarijatu, u Centralnom bogoslovnom sjemeništu i u Nadbiskupskom sjemeništu te u Svećeničkom domu gdje borave umirovljeni svećenici nadbiskupije.

Nadbiskup Barišić je izrazio zahvalnost sestrama Služavkama Malog Isusa na njihovom radu i zalaganju u našoj nadbiskupiji te iskazao zadovoljstvo zbog prisutnosti sestara u središnjim ustanovama Splitsko-makarske nadbiskupije. Časna majka s. Radoslava je također zahvalila nadbiskupu na podršci Družbi sestara Služavki Malog Isusa.

U ugodnom razgovoru nadbiskup i časna Majka sagledali su trenutno stanje duhovnih zvanja te obostrano primijetili poteškoće koje susreću zbog manjka redovničkih i svećeničkih zvanja. Primijećen je pad broja redovničkih zvanja te problem što su sestre sve starije, a zahtjevi sve veći. Unatoč svim problemima s kojima se Družba susreće, sestre će i dalje nastaviti služiti Bogu i narodu te biti na raspolaganju Crkvi i njezinim potrebama.

MISIJA / SMN / SSMI

  Vijesti - Sve