Nagrađen bend „Imakulata“ iz Gromiljaka

Nagrađen bend „Imakulata“ iz Gromiljaka

Nedelja, 22. 9. 2013.

U nedjelju 22. rujna 2013. održan je u Subotici VIII. po redu festival hrvatskih duhovnih pjesama „HosanaFest“ pod geslom „Vjera te tvoja spasila“. Pred oko dvije tisuće gledatelja izvedeno je 15 skladbi. Nagrade su dodijeljene za najbolji tekst, nagrada publike, nagrada zajednice „Hosana“, nagrada od samih izvođača i nagrada stručnog žirija. Ovogodišnju nagradu od strane stručnog žirija primila je skupina iz Gromiljaka „Imaklulata“ za pjesmu „Otisci u pijesku“.


Tekst za ovu pjesmu napisao je Boris Dragojević aktivni član Društva Prijatelja Maloga Isusa. Glazbu i obradu gosp. Josip – Joco Vukoja. Skupini „Imakulati“ je ovo druga godina na nastupu „HosanaFest. Prošle godine dobili su nagradu od zajednice „Hosana“ za pjesmu „Kristov mir“.

Osim skupine „Imakulata“ iz naše Vrhbosanske nadbiskupije bili su članovi „Novo nebo“ iz Zenice.

Lijepo je bilo biti sudionikom ove raspjevane mladosti. Pjesma je najbolja molitva kojom možemo slaviti Boga.

Vokalno instrumentalni sastav „Imakulkata“ osnovan je 2010. Do sada je nastupio u Ođaku na Festivalu PMI, zatim na Božićnim koncertima u Kreševu i Kiseljaku. Vis „Imakulata“ djeluje u župi Imena Marijina u Gromiljaku pod vodstvom s. Marinele Zeko.

Ovome još treba nadodati da su svi članovi ovog benda animatori Prijatelja Maloga Isusa. Svoju župnu zajednicu obogaćuju svojim darovima koje im je Bog darovao.

Dan prije nastupa na „HosanaFestu“ bila je duhovna obnova za sve sudionike – izvođače. Mladi su mogli slušati stručno predavanje „Kako vladati svojim osjećajima, komunicirati njima, kroz praktičnu vježbu. Iza ovog uslijedilo je još jedno predavanje o današnjim ovisnostima. Najveći naglasak stavljen je na posljedice svih tih sredstava od tableta za mršavljenje do teških droga. Mladi su uživo mogli slušati iskustva momaka koji su posrnuli i na veliku radost o iskustvu povratka. Puno je dojmova da bi sve stavila na papir.

Želim se zahvaliti svima koji su nam na bilo koji način pomogli da možemo Boga slaviti raspjevanim glasovima.

s. Marinela Zeko

  Vijesti - Sve