Naš Mišo…

Naš Mišo…

Ponedjeljak, 19. 3. 2018.

„U duhu preduskrsnog vremena, kao simbolom zajedništva koji vam je podario sam Gospodin,  pronašli ste me opet, te primivši darove od Gospodina i mene blagoslovili svojim zajedništvom. Nema veće ljubavi od Gospodinove i ja vas njome blagoslivljam jer ste vi moju dušu blagoslovili svojom pažnjom i ljubavlju. Nek' je ovaj dan na slavu Gospodinovu!“ Riječi su ovo našeg Miše kojeg sam zatekao pred njegovom trošnom kućom u koju malo kome da zaviriti.


Trenutci su to zahvalnosti za sve dobro što svaki dan imamo na svom stolu u toplom domu, među svojim najmilijima, ali i žalosti zbog spoznaje siromaštva i bijede u kojoj ljudi i danas žive.

Mišo živi sam, nema priključak na struju i više je gladan nego sit. Često ga znamo pozvati k sebi na ručak, druženje, pogotovo zimi kad mu zakaže peć na drva kojom se grije. Skromni Mišo jako malo govori, ali pogled i susret koji progovara kad svatko ode svojim putem, progovara nam o njegovoj zahvalnosti Bogu što nas je zbližio kako bismo zajedno rasli u Njegovoj ljubavi!

Siniša Sviben, PMI
Župa sv. Ivana Krstitelja-Zagreb

  Vijesti - Sve