Nedjelja Caritasa u župi Gospe od Pojišana-Split

Nedjelja Caritasa u župi Gospe od Pojišana-Split

Nedelja, 14. 12. 2014.

Tko pomaže siromaha,naviješta radost Evanđelja

Nedjelja Caritasa (14. prosinca) posebna je prigoda  da posvjedočimo svoju kršćansku dimenziju te zajedništvo s obiteljima koje su u potrebi. Na to nas ovu godinu pozivaju hrvatski biskupi pod sloganom „sve je moguće“. Prijatelji Malog Isusa splitske provincije dio svojih kreativnosti, kao i sestre Služavke Malog Isusa, odlučili su ponuditi vjernicima u župi Gospe od Pojišana za Nedjelju Caritasa. 


 Ovoj plemenitoj akciji priključili su se mladi Framaši i Treći red sv. Franje iz župe. Pod vodstvom s. Dolores Brkić pročelnice za društvo PMI-a u provinciji i župnika fra Ante Pervana (također član PMI-a), organizirana je prodajna izložba pred crkvom. Kod župljana se osjećao  duh solidarnosti i kršćanske ljubavi. Najljepši način da se  DANAS naviješta radost Evanđelja  je, kad potrebnima svojom gestom ljubavi darujemo novu nadu, rekao je papa Franjo.

Više župljana izrazili su zadovoljstvo sloge zajedništva raznolikih skupina za ovu kršćansku djelotvornu ljubav. Sestre SMI-a,  PMI-a, franjevci-kapucini,  Frama,  i Treći red sv. Franje pod vodstvom Bogu posvećenih voditelja,  konkretno su svjedočili svoje važne uloge u Crkvi.

Bile su ponuđene i narukvice od akcije „za 1000 radosti“ hrvatskog Caritasa. Na njima su znakovite poruke: RADO DARUJEM-GRADIM ZAJEDNO-SPREMNO OPRAŠTAM-VOLIM VJERNO.

Prikupljeni  doprinos je uručen nadbiskupijskom  Dječjem Caritasu u Splitu, kojeg vodi s. Marta Kegalj-Služavka Malog Isusa a dio siromašnim obiteljima u župi.

Dao Bog da ova župa nastavi biti izvor i nositeljica RADOSTI, NADE, VJERE i LJUBAVI .

 s. Dolores Brkić i  Marija Pražen

  Vijesti - Sve