„Neka mi bude po riječi   tvojoj“

„Neka mi bude po riječi   tvojoj“

Ponedjeljak, 27. 3. 2017.

Proslava zaštitnika Društva Prijatelja Malog Isusa  na poseban način bila je u župi Gospe od Pojišana u Splitu na svetkovinu Blagovijesti 25. ožujka 2017. Slavili smo najuzvišeniji trenutak,  u povijesti čovječanstva, utjelovljenje Sina Božjega našeg Spasitelja. Svečanosti je predhodila trodnevnica; Euharistijsko klanjanje, Križni put, molitva za bolesnike, očeve i majke kao i molitva za život. 


Na samu Svetkovinu slavili smo svečanu svetu Misu koju je predvodio  gvardijan fra Žarko Lučić, ujedno trajni misionar milosrđa  iz reda oo. Kapucina. U svojoj prigodnoj riječi naglasio je kako utjelovljenje Riječi po Mariji i od Marije postaje riječ Božje milosrdne ljubavi prema čovječanstvu. Na poseban način kazao je: sve u znaku“ Evo me, i neka mi bude“. Svojom jednostavnošću i biranim riječima povezao je Društvo Prijatelja Malog Isusa koji danas slave svog Zaštitnika.

Nakon Misne propovijedi uslijedilo je primanje u pripravništvo novih članova Društva. Bio je vrlo dirljivi trenutak kada je pročelnica s. Dolores Brkić prozivala njihova imena a oni kao Marija spremno odgovarali : „Evo me…“ Izrazivši svoju molbu, potvrdu im je kazao fra Žarko i pročelnica.  Svi nazočni članovi Društva PMI-a i vjernici odgovorili su Bogu hvala. Bio je to darovani dan za ovu župu gdje su Prijatelji Malog Isusa prepoznatljivi i vrlo aktivni u svom djelovanju za dobro župe i misija, gdje ih animira i potiče s. Dolores. Pridružili su im se članovi iz župe sv. Križa te ih je podržala njihova Animatorica i s. Eduarda. U svečanosti svete Mise sudjelovali su i ostali pojedinci članovi PMI-a iz više župa grada.

Nakon euharistijskog slavlja imali smo Agape u samostanskoj dvorani sv. Leopolda. Na početku gvardijan je blagoslovio te smo nastavili u radosnom i zahvalnom druženju ovu svečanu blagdansku večer. Pročelnica je novim članovima čestitala i udijelila mali znak na uspomenu i duhovnu pomoć u svakodnevlju družeći se sa Malim Isusom.

Vesna Mamić, PMI-a - Split   

  Vijesti - Sve