Nesebičnim davanjem uveseljavamo druge

Nesebičnim davanjem uveseljavamo druge

Utorak, 18. 10. 2022.

Povodom 50-og rođendana Caritasova doma za djecu „Kuća sv. Franje“ u Vugrovcu, u nedjelju 16. listopada 2022., Prijatelji Malog Isusa iz Zagreba, Nova Ves, posjetili su djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta.

S obzirom da je ovoj djeci potrebna dodatna podrška, pomoć i pažnja svih nas, posjet je ujedno inspiriran darom  koji predstavlja i sve nas i ono što mi jesmo, a to je donacija klima uređaja. Da bismo u potpunosti i uspješno proveli donaciju, imali smo pomoć naših dragih župljana koji su dobrotvornim novčanim prilogom sudjelovali u ostvarenju cilja.

Pomoći se pridružila Udruga „Hrvatska žena“ svojim zalaganjem oko slastica, te dečki otvorena srca koji su vršili postavljanje klima uređaja.

Pored toga u sklopu posjeta razveselili smo ih prigodnim darovima i slatkišima. Pri dolasku dočekala nas je s ljubavlju i puno radosti voditeljica Ivana Vincek Kovač . Druženje je teklo uz razgovor i dječji smijeh uz dobro raspoloženje i razmjenu poklona.

Ponekad i najmanje sitnice usreće više nego skupocjeni darovi, jer osjećaj koji smo udijelili i njima i sebi povodom donacije, otvorivši tako i tuđa srca, toj sitnici daju moć koja šalje poruku da su i oni nekome važni.

Darujmo od srca i na taj način iskažimo poštovanje i ljubav prema drugima, te nastojmo probuditi osjećaj važnosti u onima kojima je pomoć najpotrebitija.

 

Prijatelji Malog Isusa, Zagreb, Nova Ves

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve