Novi apostolski nuncij u BiH nadbiskup Francis Assisi Chullikatt posjetio SMI u samostanu „Egipat”

Novi apostolski nuncij u BiH nadbiskup Francis Assisi Chullikatt posjetio SMI u samostanu „Egipat”

Subota, 24. 12. 2022.

U petak, 23. prosinca 2022. godine, novi apostolski nuncij u Bosni i Hercegovini nadbiskup Francis Assisi Chullikatt posjetio je sestre Služavke Maloga Isusa u samostanu „Egipat“ i Stadlerov dječji „Egipat“. U Nuncijevoj je pratnji bio mons. Amaury Medina Blanco i časne sestre Služavke Maloga Isusa koje djeluju u Apostolskoj Nuncijaturi.

Apostolski se Nuncij, zajedno sa pratnjom i sestrama koje djeluju u samostanu „Egipat“, najprije pomolio u kapelici, a potom se uputio u prostoriju u kojoj mu je provincijska glavarica s. M. Ana Marija Kesten izrazila dobrodošlicu. Apostolski je Nuncij zahvalio sestrama na važnoj ulozi odgoja djece, naglasivši da svojom brigom za djecu sestre formiraju budućnost ne samo Bosne i Hercegovine, nego i cijelog svijeta. Istaknuo je da će ono što ulažemo u odgoj djece odlučivati o budućnosti svijeta. Naglasio je također da svojim zalaganjem i brigom za djecu sestre postaju njihove druge majke i očevi, te da im to djeca neće nikada zaboraviti. Na koncu je čestitao sestrama i svoj djeci Božić i zazvao Božji blagoslov na ovo Stadlerovo djelo.

Nakon susreta sa sestrama Apostolski se Nuncij nakratko susreo sa djecom Stadlerovog dječjeg „Egipta“, nakon čega je posjetio Dječji vrtić „Egipat“.

s. M. Ljilja Marinčić

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve