NOVOSTI  IZ  DALJA

NOVOSTI IZ DALJA

Subota, 24. 12. 2016.

Potaknuti karizmom sestara Služavki Maloga Isusa, mi smo kao novi Prijatelji Maloga Isusa u Dalju shvatili ovu misiju ozbiljno i dali se na služenje u istom Duhu. Obavijestili smo naše župljane na više oglasnih mjesta u našem selu o aktivnostima Prijatelja Maloga Isusa u vrijeme Došašća.


Smišljali smo načine kako možemo skrenuti pažnju na prisutnost Božanskoga Djeteta Isusa u našem mjestu i tako smo svake nedjelje Došašća nakon sv. Mise organizirali Božićni sajam i predstavljali se župljanima kao Prijatelji Maloga Isusa. Prijatelji i vanjski suradnici su sa velikom radošću i marljivošću izrađivali štalice, božićne kugle, svijećnjake, slike, božićne ukrase, anđele i mnoge druge prigodne predmete za naš mali štand. Dobrovoljni prihodi prikupljali su se za dobrotvornu organizaciju "Marijini obroci".

Prijatelji Maloga Isusa su zaista pokazali kreativnost na svim područjima, prigodnim ukrasima, medenjacima...

Na 4. nedjelju Došašća pozvali smo župljane u župnu crkvu sv. Josipa na poslijepodnevno Božićno druženje uz Božićnu priredbu pod nazivom "U svetoj noći ISUS će doći".

Protjerali smo djeda božićnjaka iz našega mjesta i uveli novi običaj darivanja djece. Tako je nakon priredbe po prvi puta "mali Isus" dijelilo čokoladice svakom djetetu. Ovaj običaj namjeravamo zadržati.

Nogometni klub "Dunav" Dalj želio je sudjelovati u događanjima i donirao nam poslije priredbe topli čaj i kuhano vino, bilo je dovoljno za sve posjetitelje.

Tako okrijepljeni nastavili smo druženje ispred crkve uz prigodne božićne pjesme zbora mladih naše župe sv. Josipa u Dalju. Nakon ovog događaja oni su skoro svi postali Prijatelji Maloga Isusa.

Sve to vrijeme Prijatelji Maloga Isusa upoznavali su posjetitelje sa svojim radom i otvarali vrata svima koji su se željeli pridružiti.

I pridruživali su se. Pisale su se pristupnice u Prijateljstvo i na ovaj način...

Mlade majke Prijateljice Maloga Isusa organizirale su i darivanje potrebite djece u našem mjestu. Tako je 52 mališana dobilo vrijedne poklone mnogobrojnih dobročinitelja. Naravno, i ovdje je "mali Isus" na radost svima ulazio u domove i darivao djecu.

Prijateljice Maloga Isusa nisu zaboravile ni stare i nemoćne u našem mjestu. Pohodile su ih uz malo slastica, naranče i srdačne Božićne čestitke.

Ovako smo uredili naše "Štovalište Djeteta Isusa" i dali mu svečani ambijent....

Prijatelji Maloga Isusa su sva događanja popratili molitvom devetnice Božanskom Djetetu Isusu i zaista, nije bilo umora, ni hladnoće, ni nervoze, niti mrmljanja... Svi smo svjedočili tihu radost u svim aktivnostima. Zaista, sa nama je u svemu bio naš Božanski Isus, veliki Prijatelj malenih.

Nismo zaboravili niti na Božićne čestitke našem župniku Josipu Kolesariću. Na badnje jutro odnijeli smo mu poklon i čestitke te ga ujedno proglasili počasnim Prijateljem Maloga Isusa. To nam je pomoglo da uspostavimo još bolju suradnju i prihvaćenost.

ŽIVIO MALI ISUS! - UVIJEK U NAŠIM SRCIMA!

  Vijesti - Sve