Nuncij Chullikatt posjetio zajednicu sestara Služavki Malog Isusa u Mostaru

Nuncij Chullikatt posjetio zajednicu sestara Služavki Malog Isusa u Mostaru

Ponedjeljak, 20. 2. 2023.

Apostolski nuncij u Bosni i Hercegovini nadbiskup Francis Assisi Chullikatt, u subotu 18. veljače 2023. u Mostaru posjetio je sestre Služavke Malog Isusa Sarajevske provincije Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije koje žive u Caritasovu Rehabilitacijskom centru „Sveta Obitelj“: ravnateljicu spomenutog Centra s. Suzanu Malešić i s. Mihaelu Martinović koja studira na Teološko-katehetskom institutu u gradu na Neretvi. U pratnji nuncija Chullikatta bila je suradnica u Apostolskoj nuncijaturi s. Emanuela Juričević, također Služavka Malog Isusa.

S. Suzana, koja je prije dolaska u Mostar stekla bogato iskustvo rada sa starijim osobama u jednom Caritasovu domu u Njemačkoj, upoznala je apostolskog nuncija s radom u Rehabilitacijskom centru „Sveta Obitelj“. Istaknula je da su sestre Služavke Malog Isusa, u skladu s Konstitucijama Družbe, pozvane, po Isusovu primjeru, služiti najmanjoj braći i sestrama: nejakoj siročadi, zapuštenoj djeci, zaboravljenim starcima, bolesnicima i siromasima. U tom duhu i ona, kao i sestre koje su tu djelovale prije nje, nastoji služiti potrebnima i u ovom Centru posvećenom Svetoj Obitelji. U ugodnom razgovoru bilo je riječi o ljepoti služenja, molitvi, zajedništvu i svemu onome što oblikuje svakodnevni život jedne Bogu posvećene osobe i redovničke zajednice.

S. Suzana i s. Mihaela rado su upoznale nuncija Francisa s 92-godišnjim svećenikom don Vjekom Božom Jarkom koji je također smješten u ovom Centru i za kojega sestre brinu s posebnom ljubavlju. Don Vjeko uvijek rado, kada mu to zdravlje dopusti, slavi Svetu misu u kapeli Centra te se pridruži sestrama u molitvi i razgovoru. Također rado svjedoči sestrama i drugima o ljepoti osobnoga opredjeljenja za Krista. Nuncij Chullikatt je s don Božom, koji je kao nekadašnji član Franjevačke provincije Bosne Srebrene bio profesor u Sarajevu, Mostaru i Dubrovniku, razgovarao o poteškoćama i ljepoti starenja, ali i o drugim temama. Potaknuo je sestre da sve više upoznaju Gospodina i rado služe Malom Isusa u potrebnima i malenima.

Nakon razgovora, sestre su pokazale apostolskom nunciju Francisu Stari most, simbol grada Mostara, i prošetali starim dijelom grada. Nakon susreta sa sestrama i kratke šetnje nuncij Chullikatt je zahvalio sestrama za lijep i radosni susret te obećao ponovno posjetiti ovu sestarsku zajednicu koja obogaćuje život mjesne Crkve i radosno naviješta Krista bolesnim i starim osobama.

Apostolski nuncij mons. Francis Assisi Chullikatt stigao je u glavni grad Bosne i Hercegovine Sarajevo, 18. prosinca 2023. Želja mu je što bolje upoznati Crkvu u cijeloj Bosni i Hercegovini i susresti se ponajprije sa svećenicima, redovnicima i redovnicama koje djeluju među vjernim pukom. Nakon što je 11. i 12. veljače 2023. boravio u sjedištu Banjolučke biskupije, nuncij Chullikatt je 18. veljače došao u pohod biskupijskom sjedištu u Mostaru.

Preuzeto: (KTA)

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve