Obilježen svjetski dan bolesnika u Kući Navještenja u Gromiljaku

Obilježen svjetski dan bolesnika u Kući Navještenja u Gromiljaku

Subota, 11. 2. 2017.

U subotu, 11. veljače u Gromiljaku u Kući Navještenja sestara Služavki Malog Isusa euharistijskim slavljem i prigodnim programom obilježen je 25. svjetski dan bolesnika i zdravstvenih djelatnika. Svečano euharistijsko slavlje predslavio je fra Josip Ikić, u koncelebraciji župnika župe Imena Marijina - Gromiljak vlč. Ilije Karlović, fra Gabriela Tomić i vlč. Jakova Pavlovića. Euharistijskom slavlju pristupio je veliki broj bolesnika iz župe Gromiljak i okolnih župa, a župni zbor Imena Marijina pod ravnanjem s. Danice Bilić na poseban način je pridonio svečanosti ovoga slavlja.


U prigodnoj propovjedi fra Josip je potaknuo sve prisutne da se ugledaju na Mariju našu nebesku Majku koja nas prati svojim pogledom i zagovara kod svog ljubljenog sina Isusa Krista. Podsjetio je na važnost moljenja krunice kako bi se oduprijeli navalama zloga i grijeha.

Nakon euharistijskog slavlja uslijedio je prigodni program koji su izveli Animatori Prijatelja Malog Isusa i SKUD Gromiljak. Duhovno obogaćeni i nahranjeni Riječju i Kristovim Tijelom svi okupljeni su se uputili prema sestarskoj blagovaonici, gdje je uslijedila tjelesna okrjepa i zajedničko druženje. Vidjeti radost i osmjeh na licima bolesnih i njihove obitelji u zajedništvu mladih, prijatelja Maloga Isusa, sestara, svećenika i cijele župske zajednice neizmjeran je Božji dar koji obogaćuje i oplemenjuje mnoga srca. Zahvalni Bogu na udjeljenim milostima te na daru zajedništva okupljeni župljani su puni nade i snage krenuli u svoju svakodnevnicu kako bi idalje nastavili svoj put s trpećim Kristom.

s. Marina Perić

  Vijesti - Sve