Održana redovita godišnja sjednica Vrhovne uprave Društva Prijatelja Maloga Isusa

Održana redovita godišnja sjednica Vrhovne uprave Društva Prijatelja Maloga Isusa

Utorak, 15. 1. 2019.

U subotu, 12. siječnja 2019.g. u Zagrebu u Generalnoj kući Družbe sestara Služavki Maloga Isusa i sjedištu Društva Prijatelja Maloga Isusa je održana redovita godišnja sjednica Vrhovne uprave Društva Prijatelja Maloga Isusa.


Uz članice Vrhovne uprave Društva, na sjednici je nazočila vrhovna glavarica Družbe s. Marija Banić i pročelnica vijeća PMI pri Vrhovnoj upravi Družbe s. M. Anđelina Perić. Sjednicu je pripremila i vodila ravnateljica Društva s. M. Ana Marija Kesten.

Na početku sjednice nazočnim članovima Uprave Društva PMI prigodnim i poticajnim riječima obratila se vrhovna glavarica Družbe sestara Služavki Maloga Isusa s. Marija Banić. Slijedilo je čitanje i usvajanje zapisnika zadnje sjednice održane 10. siječnja 2018.g. Članice Uprave iz Provincija su kroz svoja izvješća prikazale djelovanje članova PMI kroz proteklu godinu. Nakon izvješća napravljen je osvrt na važnije događaje i na projekte koji su pratili Jubilarnu godinu sluge Božjega Josipa Stadlera. Potom je slijedila primopredaja tajništva između gđe Ivanke Novak koja je službu tajnice vršila 8 godina i gđe Gabrijele Kosović Sviben članice PMI Zagrebačke provincije koja je uz obečanje preuzela brigu tajništva PMI kako to nalaže Statut br. 14.

Također je članica Vrhovne uprave PMI Splitske provincije gđa Zrinka Ančić obavila čin obečanja koje je predviđeno kod stupanja u Vrhovnu upravu Društva.

Uz zahvalnost gđi Ivanki na nesebičnom radu i velikom doprinosu kod uređenja arhiva PMI i čestitkama upućenim gđi Gabrieli i Zriniki, nastavljena je sjednica prema već predviđenom programu.

Rad sjednice bio je konstruktivan i poticajan za daljnje posvećenje i poslanje Prijatelja Maloga Isusa u Crkvi priduržujući se svojim snagama u poslanju sestara Služavki Maloga Isusa. Posebnost koja je pred članovima Društva PMI je priprava proslave srebrenog jubileja postojanja koji će se slaviti 2020.g. Ovom slavlju prethodit će jubilarna godina PMI koja će biti otvorena za svetkovinu Blagovijesti 25. ožujka o.g. kada PMI slave svoj patron.

Sjednica je završena u poslijepodnevnim satima u zahvalnosti Bogu za sve primljene darove i radosti da zajedničkim pozivom na svetost koji smo primili po sakramentu sv. Krštenja budemo u Crkvi i svijetu prepoznatljiv znak Božje ljubavi i dobrote.

Na tom putu neka nas sve prati zagovor i zaštita naše nebeske Majke Marije iz Nazareta pod čiju zaštitu stavljamo sve članove Društva PMI i sestre Družbe SMI. (PMI)

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve