Održane duhovne vježbe sestara Služavki Maloga Isusa

Održane duhovne vježbe sestara Služavki Maloga Isusa

Nedelja, 15. 3. 2020.

Prvi turnus duhovnih vježbi u Provinciji Bezgrješnog začeća BDM, sestre Služavke Maloga Isusa započele su na grobu sluge Božjega Josipa Stadlera, svoga utemeljitelja, 8. ožujka  2020. godine, na dan kada mole za njegovo proglašenje blaženim. Nakon misnoga slavlja u katedrali Srca Isusova i molitve na Stadlerovu grobu, sestre su se zaputile u Kuću Navještenja na Gromiljaku gdje ih je dočekao voditelj duhovnih vježbi mostarsko-duvanjski biskup i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski mons. Ratko Perić.

Kroz šest dana, pod biskupovim vodstvom, očinskim srcem i nadahnutom riječju, sestre su promišljale o pozivu i odazivu iščitavajući Izabrana biblijska zvanja te osluškivale što im Krist - svjetlo naroda - poručuje, te tako u likovima njegovih učenika prepoznavale i vraćale se na izvore kada su Bogu rekle da, Svjetlu koje daje život; Kristu nazočnom u euharistiji, u Riječi Božjoj, u kršćanskoj zajednici, u svjedočenju apostolskoga poslanja, u djelima milosrđa i u služenju siromasima. "Svaka sestra je pozvana na ispunjenje zapovijedi ljubavi prema Bogu i bližnjemu, po zavjetima čistoće, siromaštva i posluha, nepodijeljena srca idući protiv triju požuda: tijela, očiju i oholosti života, izbližega slijediti Krista te na takav način odati Bogu slavu i služiti braći na zemlji", kazao je biskup.
Da bi pak ljubav poput dobroga sjemena u duši rasla i rađala rodom, svaka sestra je pozvana rado slušati Božju riječ te uz pomoć Božje milosti ispunjavati njegovu volju posvećujući se molitvi, samozataji, djelotvornom bratskom služenju i uvježbavanju u svim krjepostima po uzoru na sl. B. Josipa Stadlera koji je uvijek tražio ono što je Bogu milo.
U drugom dijelu razmatranja od 11.00 – 12.00 sati sestre su imale priliku osobno sudjelovati u pobožnostima koje su bile predviđene - Pobožnost Djetetu Isusu, Srcu Isusovu, sv. Josipu, Gospi, pobožnosti križnoga puta -  te promatrati veličinu Boga Oca koji je došao među nas i uzeo lice ljudsko, lice Sina Čovječjega, kako bismo kroz njegovu utjelovljenu prisutnost, zahvaljujući ljudskoj naravi, mogli promatrati onu vječnu, nestvorenu, slavnu.
Sve to, uz zajedničku i osobnu molitvu sestara, bijaše dobra i snažna priprema za nadolazeće slavlje Uskrsnuća Gospodinova. A za sve milosne trenutke sestre zahvaljuju dobrome Bogu – poznavatelju srdaca, te mole da budu radosne navjestiteljice Božjih otajstava.                                       
S. Marina Perić
 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve