Održan susret animatora DPMI-a Zagrebačke provincije

Održan susret animatora DPMI-a Zagrebačke provincije

Subota, 27. 8. 2016.

U subotu, 27. kolovoza 2016. u samostanu Antunovac u Zagrebu održan je susret animatora članova DPMI-a zagrebačke provincije. Budući još traje izvanredna Godina milosrđa, susret smo započeli euharistijskim slavljem u zagrebačkoj Katedrali, kako bismo se duhovno okrijepili i primili dar potpunog oprosta.


Po završetku slavlja, pješice smo se uputili prema samostanu. Vrlo lijepo, jednostavno i toplo dočekale su nas, za nas nove poglavarice. Susreli smo se sa s. Petrom Marjanović, provin-cijskom glavaricom te sa s. Mirjam Dedić, kućnom pogla-varicom. Njima smo, jer su za Veliku Gospu slavile svoje jubilarne zavjete, čestitali s buketima cvijeća.

Radni dio susreta nastavili smo, u nama već poznatim prostorijama pod vodstvom s. Emanuele Pečnik, pročelnice Vijeća DPMI-a zagrebačke provincije. Uz nju su bile i prisutne sestre iz Vijeća s. Jelena Burić i s. Kristina Maslać.

Novost i veliko veselje bilo je za sve nas što su nam se pridružili članovi iz župe sv. Josipa iz Dalja. U tom njihovom dolasku, tako brzo Gospodin nam je dao znak, vidljivi plod hodočašća naše prošlogodišnjeg susreta. Članovi molitvene zajednice iz Dalja imaju veliku potrebu i želju povezati se s nama, jer kako su posvjedočili, čudom je dijete Isus došlo u njihovu župu. Čudom smo mi kao PMI hodočastili u Dalj, ostavili trag koji njih potiče. Nakon iznošenja njihovih svjedočanstava, podnošenja naših izvješća iz života po župama, stvarali smo plan i program na novu pastoralnu godinu.

Prije podnevne pauze okupili smo se na molitvu u samostansku kapelu, a potom za obiteljski, sestrinski stol. Sestre su nas i ovaj put, kao i uvijek, lijepo ugostile, naša tijela okrijepile. Nakon ručka, u poslijepodnevnom radu, pridružila nam se s. Ana Marija Kesten, ravnateljica Društva. S njom smo dogovarali sve detalje vezane uz hodočašće PMI-a na razini Družbe u Sarajevo.

Okrijepljeni zajedništvom, poneseni novim poticajima vratili smo se svojim župnim zajednicama.

Animatorica

  Vijesti - Sve