Održana proširena sjednica Vrhovne uprave Družbe i provincijskih glavarica

Održana proširena sjednica Vrhovne uprave Družbe i provincijskih glavarica

Utorak, 25. 4. 2017.

U ponedjeljak 24. travnja 2017., u Zagrebu u generalnoj kući Družbe, održana je redovita proljetna proširena sjednica Vrhovne uprave Družbe i provincijskih glavarica iz sve tri Provicnije. U nazočnosti sestara savjetnica vrhovne uprave s. M. Vesne Mateljan, s. M. Marije Banić, s. M. Imakulate Lukač, s. M. Jadranke Lacić, s. M. Ane Marije Kesten i provincijskih glavarica s. M. Anemarie Radan, s. M. Admirate Lučići s. M. Petre Marjanović, sjednicom je predsjedala vrhovna glavarica Družbe s. M. Radoslava Radek.


Na ovom zasjedanju sestre su upravile svoj pogled na događaje koji su obilježili vrijeme od zadnje jesenske proširene sjednice i s povjerenjem u Boga upravile pogled u budućnost s posebnim naglaskom na nadolazeća  slavlja 100-ljetnih Jubileja prisutnosti sestara Služavki Maloga Isusa u gradu Zagrebu i Omišu. Naglaske su stavile i na druge važnije događaje koji će se događati u narednom vremenu na razini Družbe, Crkve u Hrvatskoj i BiH i Opće Crkve sljedeći smjernice pape Franje.

U radu ove sjednice osjetila se posebna prisutnost Uskrslog Gospodina i uskrsna radost u srcima sestara. Zahvalne Gospodinu za sve primljene milosti, sestre su povjerile svoju budućnost pobjedniku smrti Uskrslom Kristu.

Rad sjednice započeo je molitvom sv. Josipu za Domovinu a završen molitvom sluzi Božjem Josipu Stadleru za Družbu. (s.am)

  Vijesti - Sve