Oproštaj od Anđe Marić

Oproštaj od Anđe Marić

Ponedjeljak, 12. 1. 2015.

KRVI KRISTOVA, KOJA DARUJEŠ NOVI ŽIVOT OBNOVI NAS!

Samo je u Bogu mir dušo moja, samo je u njemu spasenje.“ (PS 62,2)

U srijedu 7. siječnja 2015. blago u Gospodinu okrijepljena sakramentima umirućih s vjerom u uskrsnuće rastali smo se od svoje drage, dobre i nadasve plemenite majke.


Anđa Marić rođena je 15. veljače 1924. u Košutama, od oca Nikole Krnjača i majke Jake rođ. Samardžić. Imala je jednog brata i pet sestara. Posjedovali su veliko imanje, pa hvala Bogu nije ničim oskudijevala. Kao djevojka preživjela je ratni vihor, gdje joj je na Kukuzovcu ubijaju oca i ranjavaju brata, te im neprijatelji spaljuju pred njenim očima sve što su imali. 

 Udala se u obitelj koja je također bila imućna. To je nije zasmetalo da bude velikog srca za potrebe i siromašne. Obljubljena je od sve svoje rodbine. 

Bila je duša molitve i velike predanosti u volju Božju. Na svijet je donijela sedmero djece. Troje su umrli mali, a četvero djece je živo. Dvije kćeri su redovnice, s. Eduarda i s. Zrinka, a  dvije su udate. Njena unučad je bila jako vezana u nju. 

Kada je ostala sama nakon muževljeve smrti naši poglavari nam dozvoljavaju da s. Zrinka bude na usluzi staroj majci. 

Hvala našim poglavarima na razumijevanju. 

Posmrtni ostaci pokojnice, naše majke Anđe su sahranjeni 9. siječnja 2015. na mjesnom groblju Srca Isusova u Košutama.

Obitelj zahvaljuje župniku don Dariju za predvođenje euharistijskog slavlja i svim svećenicima koji su došli na ispraćaj naše majke, u  velikim brojem i koji su molili za našu majku. Hvala i našim sestrama SMI koje su također došle  u velikom broju, iako su vremenske prilike bile loše. Hvala rodbini, prijateljima i svima koji su je došli ispratiti na zadnje počivalište. Hvala i svima koji nisu mogli doći a bili su u molitvi i suosjećali s nama. Iskrena hvala svima koji su nam dali podršku i izarazili susćut.

Dobri nebeski Oče nagradi našu pokojnicu vječnim životom i gledanjem tvoga svetog lica. Neka plemenita duša naše majke uživa Tvoju blizinu s proslavljenom Crkvom. 

Pokoj vječni daruj joj Gospodine i svjetlo vječno svjetlilo joj uvijek. 

s. Eduarda, s. Zrinka, Smilja i Ankica s obiteljima.

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve