Otvaranje putujuće izložbe o sl. Božjem nadbiskupu Josipu Staderu  u samostanu Antunovac

Otvaranje putujuće izložbe o sl. Božjem nadbiskupu Josipu Staderu u samostanu Antunovac

Petak, 8. 6. 2018.

Godina Gospodnja 2018. u Družbi sestara Služavki Malog Isusa prozvana je Stadlerovom godinom jer sjeća na tri velika događaja u životu vrhbosanskog nadbiskupa Josipa Stadlera i utemeljutelja Družbe:175. obljetnicu rođenja i krštenja, 150. obljetnicu svećeništva i 100. obljetnicu smrti. Upravo ovaj događaj, „otvaranje izložbe u čast sluzi Božjem Stadleru“ u samostanu Antunovac, dogodio se i o slavlju 150. obljetnice njegova svećeničkog života. Prije 100 godina, 8. lipnja, na svetkovinu Srca Isusova, u Sarajevu, nadbiskup Stadler je proslavio svoju zlatnu misu, zlatni Jubilej svećeništva. To slavlje bilo je kruna njegove proslave Presvetoga Srca Isusova. 


Upravo o slavlju triju velikih Stadlerovih obljetnica, uprava Društva Prijatelja Maloga Isusa je pod pokroviteljstvom Družbe sestara Služavki Maloga Isusa, pripremila ''Putujuću izložbu reprodukcije fotografija popraćene prigodnim tekstovima koje govore o životu i djelu i duhovnoj ostavštini nadbiskupa Josipa Stadlera.''  Izložba na temu Svjetiljka koja gori i svijetli, otvorena je 7. lipnja uoči svetkovine Presvetog Srca Isusova u prostorijama samostana Antunovac, Nova ves 55 i traje do 16. lipnja 2018. Sadrži reprodukciju fotografija i tekstove koji govore o Stadlerovom rodnom gradu na Savi - Slavonskom Brodu, djetinjstvu, školovanju, svećeništvu, pastirskoj službi, bogatoj pisanoj ostavštini i duhovnoj baštini. Prigodni program za otvorenje izložbe pripremile su i izvele sestre novakinje s učiteljicom s. Genovevom i s. Irenom te na taj način još više uprisutnile život oca Utemeljitelja. U zajedništvu s privremenim upraviteljem župe vlč. Željkom Faltakom, provincijskom glavaricom s. Petrom Marjanović, kućnom predstojnicom s. Mirjam Dedić i sestrama zagrebačke Provincije, članovima Društva Prijatelja Malog Isusa i simpatizerima, vrhovna glavarica s. Radoslava Radek proglasila je izložbu otvorenom.

Ona se može razgledati svaki dan od 9:00 do 17:00 sati. Pozvani su svi zainteresirani za Stadlerov život i djelo i koji žele izbližega upoznati život sestara Služavki Malog Isusa koje je on utemeljio.

s. M. Marta Vunak

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve