Ovogodišnje slavljenice

Ovogodišnje slavljenice

Petak, 7. 8. 2020.

Uoči svetkovine  Uznesenja Bl. Djevice Marije 14. kolovoza, u našem samostanu „Srca Isusova i Marijina“ u Košutama, slavit će se: polaganje prvih redovničkih zavjeta, obnova zavjeta, 25-a obljetnica, 50-a obljetnica i 60-a obljetnica redovničkih zavjeta.


Prvi redovnički zavjeti

s. M. Tajana Andrle

Rođena 22.12.1993. god. u  Zagrebu; otac Saša i majka Marija rođ. Đilas.

Kratak životopis: U Družbu primljena 15. 11. 2014. god. u Splitu, samostan „Sv. Ane“. Dolazi iz obitelji sa četvero djece. S obitelji živi  u  Kutini  gdje završava srednju ekonomsku školu.   Nakon srednje škole upisuje Integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij kineziologije u Zagrebu. Polaže redovito ispite, te nakon završene druge studijske godine dolazi u Split-samostan „Sv. Ane“.   Isti studij nastavlja na Sveučilištu u Splitu. Tijekom studiranja u Splitu volontirala 3 godine u udruzi „Mali Val“ s djecom s posebnim potrebama, a zadnju godinu vodi sportski program u dječjem vrtiću „Mali Isus“ u Kaštel Kambelovcu. Diplomira na istom fakultetu 16. 9. 2016. god. i stječe diplomu od sveučilišne prvostupnice kineziologije. U postulaturu primljena je 2. 2. 2018. god. u Splitu-„Sv. Ana“. U novicijat primljena 14. kolovoza 2018. god. u samostanu „Djeteta Isusa“ u Livnu- BiH, a kanonsku godinu novicijata boravi u novicijatu Družbe u Zagrebu-Kraljevac. Drugu godinu novicijata koja uključuje praktični dio, boravi u zajednici samostana „Imakulata“ u Vrgorcu, pomažući kod naših štićenica.

Vrhovna glavarica je za to vrijeme s. M. Marija Banić, provincijska s. M. Anemarie Radan, a naslijedila je s. M. Terezija Pervan, učiteljica novakinja s. M. Marija Marina Mužinić.

Obnova redovničkih zavjeta:

S. M. Antonia Čobanov, s. M. Faustina Zemunik i s. M. Milana Žegarac

25.- a obljetnica

s. M. Petra Šakić

Rođena  20. rujna 1974. god. u Zadvarju – Omiš; otac Ivan, majka Marija rođ. Šakić, rodna župa Studenci-Imotski.

Kratak životopis:  U Družbu je primljena 4. rujna 1991. godine u Splitu. Završila je  jezičnu gimnaziju u Splitu te nakon položene mature, 16. lipnja 1993. god., primljena je u novicijat 15. kolovoza 1993. do 15. kolovoza 1995. god. u Dubrovniku. U drugoj godini novicijata, praktični dio boravi u zajednici u Solinu. Prve redovničke zavjete polaže 15. kolovoza 1995. god. u Dubrovniku, a doživotne 15. kolovoza  2001. god. u konkatedrali sv. Petra u Splitu.  Vrhovna glavarica je s. M. Ljiljana Perković, provincijska glavarica s. M. Maneta Mijoč, učiteljica novakinja s. M. Vesna Mateljan.

 Nakon položenih prvih redovničkih zavjeta odlazi, u tada, provincijsku kuću na Šinama-Split i upisuje studij na Teološko-katehetskomu institutu pri Teologiji u Splitu, te nakon završene prve godine studija upisuje Filozofsko-teološki studij na Katoličkomu bogoslovnom fakultetu u Splitu, na kojem 2002. godine postiže diplomu kao diplomirani teolog. Tokom II. godine studija, vikendom odlazi na župu Mravince u ispomoć našim sestrama. U III. godini studija u župi Sv. Mihovila na Kamenu subotom ima vjeronauk za prvopričesnike  s kojima nedjeljom sudjeluje na Euharistijskom slavlju. Nakon položenoga diplomskog ispita odlazi u samostan „Navještenje“ u Omiš i godinu dana pomaže kod djece s posebnim potrebama. Ponovno dolazi u samostan na Šine, te u Nadbiskupskoj klasičnoj gimnaziji preuzima službu profesora vjeronauka od 2003. do 2018. godine. Od 2008. godine istodobno je u službi profesora vjeronauka i u privatnoj gimnaziji „Kraljice Jelene“ u Splitu. Na županijskim i državnim natjecanjima iz vjeronauka s učenicima postiže zapažene rezultate, te je u nekoliko navrata s njima osvajala prva mjesta na županijskim i državnim natjecanjima. Godine 2010. odlazi u samostan na Bačvicama u Splitu. Na Katoličkomu bogoslovnom fakultetu u Splitu, 20. ožujka 2018.,pobijedivši na natječaju preuzima novo radno mjesto: voditeljica studentske službe, te u rujnu 2018. iz samostana na Bačvicama prelazi u samostan sv. Ane u Splitu gdje i sada boravi.

50.-a obljetnica

Novicijatska godina: 14. kolovoza 1969. god. do 15. kolovoza 1970. god. Redovničko oblačenje:  Zagreb-Kraljevac, godina novicijata: Zagreb- Kraljevac. Vrhovna glavarica:  s. M. Maristela Goić; učiteljica novakinja: s. M. Kristina Čondić. Doživotni zavjeti 15. kolovoza 1977.god. Zagreb- Katedrala.  Vrhovna glavarica: s. M. Akvilina Paviša, provincijska glavarica : s. M. Rafaela Ivanković.

s. M. Angelis Kešina

Rođena 16. studenog 1949. god. u Vidu-Metković; otac Jure, majka Matija rođ. Ilić

Kratak životopis:  U Družbu primljena 11. listopada 1965. god. Nakon položenih prvih redovničkih zavjeta odlazi u našu zajednicu u Essenu-Njemačka. Pohađa i završava školu za njegu starijih i bolesnih osoba, te radi kao patronažna sestra u Župi 14. godina tj. do 1984. god. Slijedećih sedam godina dolazi u naš samostan „Primorski Betlehem“ u Dobroti u službi kućne poglavarice i njegovateljice naših štićenica. Od 1994. god. do 2018. god. ponovo je u Essenu, te radi u Domu, a kasnije u patronaži za starije osobe u Župi. Nakon zatvaranja zajednice u Essenu 2018. dolazi u Solin samostan „Sv. Rafaela“ te preuzima službu njegovateljice za djecu s posebnim potrebama udomljenim u našem samostanu. Iste godine u mjesecu listopadu iz Solina dolazi u samostan „Sv. Obitelji“ u Metkoviću kao njegovateljica naših štićenica. Od 15. prosinca 2019. God. preuzima službu kućne poglavarice na koju je imenovana od Uprave Provincije za slijedeće tri godine.

s. M. Beatrix Marić

 Rođena 29. svibnja 1949. god. u Košutama-Sinj; otac Jure, majka Paška rođ. Dodig.

Kratak životopis:  U Družbu je primljena 5. rujna 1965. god. Kao kandidatica pomaže u našoj zajednici u Essenu-Njemačka  dvije godine, u službenu kandidaturu vraća se u naš samostan „Antunovac“ u Novoj Vesi-Zagreb. Nakon položenih prvih redovničkih zavjeta vraća se u našu zajednicu u Essenu-Njemačka, te preuzima službu pomoćne kuharice. Nakon završene škole za njegovateljice dobiva radno mjesto u domu Albert Schmit Haus, te od 1972. god. do 1988. god. njeguje bolesne i starije osobe. Početkom 1988. god. odlazi sa još tri sestre u Afriku-Ruanda te do odlaska zbog ratnog stanja u Ruandi 1994. god. radi u dispanzeru. Slijedeće tri godine u našem samostanu „Uznesenja Bl. Dj. Marije“ njeguje naše štićenice u službi medicinske sestre. Od 1997. god. do mjeseca travnja 2018. god. u samostanu „Sv. Rafael“ u Solinu njeguje djecu sa posebnim potrebama udomljenim u našem samostanu. Sada pripada zajednici sestara u samostanu “Srca Isusova i Marijina“ u Košutama, te pomaže starijoj i bolesnoj majci u istom mjestu.  Zadnju godinu zbog medicinske skrbi majci (koja je  proslavila je 100.-u obljetnicu života), dozvolom  Uprave Provincije, boravi godinu dana izvan redovničke zajednice.

s. M. Borgija Vukman

Rođena  6. studenog 1951. god. u Hrvacama-Sinj; otac Marko, majka Jela rođ. Jerkan.

Kratak životopis: U Družbu je primljena 14. srpnja 1965. god. Nakon položenih prvih redovničkih zavjeta ostaje u Zagrebu i godinu dana radi u Domu sa djecom s posebnim potrebama-u Nazorovoj ulici. To su djeca koju su naše sestre njegovala u Maksimiru, dok im Država nije promijenila obitavalište i sestrama uzela samostan i zemlju u Maksimiru, a djecu smjestila u Dom u Nazorovoj ulici u Zagrebu. Sestrama je Država omogućila njegu te djece. U mjesecu srpnju 1971. god. dolazi u Donju Lastvu-Boka Kotorska, kao njegovateljica naših štićenica. Nakon dvije godine dolazi u samostan „Uznesenja B. Dj. Marije“ u Sutivanu  u istoj službi i ostaje slijedeće četiri godine. Od 1977. god. do mjeseca listopada 1984. god. njegovateljica je naših štićenica  u samostanu „Sv. Obitelji“ u Dubrovniku. Nakon Dubrovnika godinu dana odgajateljica je u vrtiću kojeg drže  naše sestre u samostanu „Sv. Josipa“ na Strožancu,  te u mjesecu studenom odlazi u našu zajednicu u Meratama-Italija te u njihovom domu vrši službu njegovateljice do umirovljenja. Nakon zatvaranja ove zajednice 25. svibnja 2013. god. dolazi u našu zajednicu u Grottaferati-Rim, gdje je i sada na službi obavljajući kućanske poslove.

s. M. Florina Matić

Rođena 29. kolovoza 1950. god. u Vidonjama-Metković; otac Jozo, majka Matija rođ. Popović.

Kratak životopis:  U Družbu je primljena 14. kolovoza 1969. god. Nakon položenih prvih redovničkih zavjeta jednu  godinu vrši službu kuharice u Domu za djecu s posebnim potrebama u Nazorovoj ulici- Zagreb. Domom je upravljala Država, koja je dom preuzela od naših sestara dok su imale samostan u Maksimiru.  Slijedeću godinu u službi kućanice boravi u franjevačkom samostanu u Samoboru, odakle je 1972. god. poslana u našu zajednicu u Essenu-Njemačka. Obavljala je službu kuharice  u Domu Albert Schmit Haus do 1998. god. Od tada do zatvaranja zajednice u Essenu u mjesecu veljači 2018. god. obavlja kućanske poslove u samostanu. Nakon povratka u Hrvatsku, dolazi u samostan „Sv. Obitelji“ u Metkoviću i vrši službu kuharice.

s. M. Olimpija Ivanković

Rođena 1. siječnja 1952.god. u Metkoviću; otac Lovre, majka Pera rođ. Bokan.

Kratak žvotopis:  U Družbu je primljena 2. veljače 1966. god. Nakon položenih prvih redovničkih zavjeta u samostanu „Sv. Ana“- Split, godinu dana, zatim u našoj zajednici u Donjoj Lastvi-Boka Kotorska slijedeće dvije godine, u samostanu u Vrgorcu godinu dana, te u Dubrovniku tri godine u kućnoj radinosti obavlja poslove kućne radinosti (rad na pletećem stroju). Nakon položenih doživotnih zavjeta odlazi u Belgiju u našu zajednicu u Augregniesu 1977. god. do 2003. god. u službi kuharice. Istu službu obavlja  slijedećih pet godina u samostanu „Sv. Obitelji“ u Metkoviću, a od mjeseca listopada 2008. god. do siječnja 2014. god. istu službu vrši u našoj redovničkoj zajednici u Grottaferata- Rim. Nekoliko mjeseci  radi u kuhinji u Svećeničkom Domu u Splitu, te godinu dana u samostanu „Sv. Rafaela“ u Solinu, a nakon toga odlazi u Dubrovnik te preuzima kućanske poslove u samostanu otaca Kapucina, a pripada zajednici u samostanu „Sv. Obitelji“-Dubrovnik od mjeseca listopada 2015. god.

s. M. Silvija Ćerlek

Rođena  28. siječnja 1949. god. u Metkoviću, rodna župa Vidonje; otac Andrija, majka Matija rođ. Crnčević.

Kratak životopis: U Družbu je primljena 25. kolovoza 1964. god. Završila je srednju medicinsku školu. Nakon položenih prvih redovničkih zavjeta dolazi u zajednicu samostana „Sv. Ana“- Split, a radno mjesto joj je u Domu za starije i nemoćne osobe, na Balkanskoj ulici (sada Vukovarskoj)- Split.  Nakon tri godine mijenja mjesto boravka te pripada zajednici u Dječačkom sjemeništu u Splitu, te uz redovito radno mjesto u Domu, brine i za bolesne sjemeništarce dvije godine. Slijedećih pet godina odlazi  u našu zajednicu na Prčanju-Boka Kotorska, te kao medicinska sestra dobiva radno mjesto u dispanzeru. Od 1980. god. živi u  Audregniesu-Belgija i radi u Domu za starije i bolesne osobe „Gospe od mira“ .  U istoj zajednici kroz dva mandata obavljala je i službu kućne poglavarice.

s. M. Valencija Gabrić

Rođena je 26. ožujka 1951. god. u Zelovu-Sinj; otac Dujo, majka Anđa rođ. Marović.

Kratak životopis: U Družbu je primljena u ožujku 1967. god. Nakon položenih prvih redovničkih zavjeta  godinu dana boravi u našem samostanu „Antunovac“ Nova Ves- Zagreb a radno mjesto joj je u Domu za djecu s posebnom potrebama ( Nazorova ulica). Slijedeće dvije godine također radi kao njegovateljica kod djece sa posebnim potrebama u našem samostanu „Sv. Rafael“ u Solinu. Godinu dana je njegovateljica u Domu za starije i nemoćne osobe  u Audregniesu-Belgija, te u istoj službi u našem samostanu „Sv. Obitelji“ u Dubrovniku, njeguje naše štićenice godinu dana. Od 1975. god. do 1985. god. preuzima službu njegovateljice u samostanu “Nazaret“ u Omišu, kod naših štićenika – djece sa posebnim potrebama. U samostanu “Zvijezda mora“ u Krilu-Jesenice devet godina vrši službu odgajateljice kod djece koju su roditelji za vrijeme radnog odnosa povjerili sestrama na čuvanje. Za poglavaricu zajednice u Vrgorcu dolazi 1994. god. do 1995. god. U samostanu „sv. Obitelji“ u Metkoviću  devet godina obavlja službu kućne poglavarice  i domaćicu u dječjem vrtiću „Mali Isus“ podružnica Metković. Od 2004. godine u službi je njegovateljice u svećeničkom domu u Splitu.

s. M. Vlasta Tadić

Rođena 21. listopada 1952. god. u Rudi-Sinj; otac Ivan, majka Šima rođ. Paleško.

Kratak životopis: U Družbu je primljena 29. rujna 1967. god. Nakon položenih prvih redovničkih zavjeta ostaje u Zagrebu, samostanu „Antunovac“ i  pohađa  Katehetski Institut. Dobiva diplomu katehistice te slijedeće  dvije godine boravi u  samostanu „Sv. Ana“ – Split u službi katehistice, orguljašice i sakristanke u  župi „Sv. Križ“ – Split. Kroz to vrijeme odlazi dva puta tjedno u župu Podstrana za katehizaciju nižih razreda osnovne škole. Iz Splita 1974. god dolazi u našu zajednicu u Donjoj Lastvi-Boka Kotorska, gdje tri godine u župi vodi crkveno pjevanje, vrši službu katehistice i pohađa nižu muzičku školu. Slijedeće tri godine u službi katehistice, orguljašice i sakristanke  iz naše zajednice u Pučišćima- o. Brač  u župnoj zajednici obavlja spomenute dužnosti. Od 1980. god. do 1986. god. iz našeg samostana „Sv. Obitelji“ – Metković vrši već spomenute poslove u župi sv. Ilije-Metković. Nakon šest godina djelovanja u Metkoviću dolazi u Zagreb, generalnu kuću- Naumovac zbog doškolovanja na četverogodišnjem studiju za katehisticu i orguljašicu. Od 1988. god. do 1991. god. iz našeg samostana „Sv. Rafael“-Solin, u mjesnoj župi „Gospe od Otoka“ vrši službu katehistice, orgujljašice, brine o urednosti crkvenog rublja i crkve, te radi kao vjeroučiteljica u osnovnoj školi u Solinu. Godine 1991. do 1997. god. u župi „Sv. Mihovila“ u Trilju iz našeg samostana obavlja službu katehistice, orguljašice i sakristanke, te u osnovnoj školi u Trilju radi kao vjeroučiteljica u nižim razredima.  U našoj zajednici u Košutama vrši službu kućne poglavarice u dva mandata, a nakon toga  od 2004. god. do 2019. god. u župi Cista Velika obavlja već spomenute službe i u osnovnoj školi  obavlja službu vjeroučiteljice do umirovljenja. Osim spomenutih službi u župi Cista Velika, također pomaže i u susjednoj župi Dobranje.  Koncem 2019. god. dozvolom Uprave Provincije odlazi u rodno mjesto Ruda za ispomoć  bolesnoj majci.

s. M. Zorana Žolo

Rođena 6. kolovoza 1949. god. u Košutama-Trilj; otac Nikola, majka Milica rođ. Dadić.

Kratak životopis: U Družbu je primljena14. kolovoza 1964. god. Pripravništvo je provela u Metkoviću, Dobroti- Boka Kotorska i Novoj Vesi-Zagreb. Završila je medicinsku školu.  Nakon položenih prvih redovničkih zavjeta godinu dana radi u službi medicinske sestre kod djece sa posebnim potrebama u samostanu“Sv. Rafael“ u Solinu.  Slijedećih sedam godina u istoj službi njeguje starije i bolesne osobe u Domu Umirovljenika i invalida rada u Splitu-Balkanska ulica (sada Vukovarska). Godine 1977. do 1984.god. u istoj službi u Meratama- Italija također njeguje bolesne i starije osobe, a živi u našoj sestarskoj zajednici. Slijedeće tri godine u službi medicinske sestre njeguje naše štićenice u samostanu „Sv. Obitelji“ u Dubrovniku. Ponovo odlazi u samostan „S. Rafaela“- Solin, te brine o djeci s posebnim potrebama, udomljenim u našem samostanu. Nakon boravka u Solinu, ponovo odlazi u Merate-Italija, te u istom Domu radi u službi medicinske sestre pet godina. U samostan „Sv. Obitelji“ u Metkoviću njeguje naše štićenice slijedeće tri godine, nakon čega u samostanu „Sv. Obitelji“ u Dubrovniku preuzima službu kućne poglavarice sedam godina. Iz samostana „Sv. Obitelji“ u Dubrovniku vraća se u samostan“Sv. Obitelji“ u Metkoviću, te kao medicinska sestra brine o našim štićenicama dvije godine. Slijedeće četiri godine  u istoj službi u samostanu“Nazaret“-Omiš brine o djeci s posebnim potrebama koja su udomljena u našem samostanu. Sredinom rujna 2012. god. dolazi u samostan „Uznesenja B. Dj. Marije“ u Sutivanu, gdje i sada djeluje kao medicinska sestra te  brine o štićenicama u našoj kući.

s. M. Zorka Radan

Rođena 12. svibnja 1952. god. u Sinju, otac Grgo, majka Šima rođ.Mađor- Božinović. Župa stanovanja Hrvace.

Kratak životopis:  Prvu godinu nakon položenih prvih redovničkih zavjeta  u samostanu „Nazaret“- Omiš brine o djeci s posebnim potrebama. U samostan“Sv. Ane“ u Splitu dolazi za rad u Domu kod starijih i nemoćnih osoba na Lovretu, od polovice rujan 1971. do polovice rujna 1978. god. U međuvremenu polaže ispite na srednjoj medicinskoj školi u Šibeniku. Jedno vrijeme sestre koje su imale radno mjesto u spomenutom Domu, stanovale su u našem samostanu na Strožancu-Podstrana, te su na radno mjesto putovale. Od  rujna 1978. god. do zatvaranja zajednice u 1. lipnja 2013. god. radi u Domu za starije i nemoćne u Meratama-Italija. Kroz dva mandata vrši i službu kuće poglavarice. Nakon povratka u Domovinu, dva mjeseca pomaže boravi u samostanu u Solinu, te pomaže u njezi gđe Voje u K. Sućurcu. U samostan „Sv. Ane“ - Split  dolazi u srpnju za provincijsku ekonomu 2013. god. Tu službu obavlja slijedećih šest godina. Od rujna 2019. god. preuzima službu kućne poglavarice u našem samostanu „Srca Isusova i Marijina“ u Košutama.

60-a  obljetnica

 Novicijatska godina:  14. kolovoza 1959.god. do 15. kolovoza 1960. god. Redovničko oblačenje: Zagreb-Maksimir;  godina novicijata-Zagreb-Kraljevac. Vrhovna glavarica: s. M. Maristela Goić; učiteljica novakinja: s. M. Lidija Tomić. Prvi redovnički zavjeti 15. kolovoza 1960. god.  Zagreb- Kraljevac, doživotni zavjeti: 15. kolovoza 1966. god. Zagreb-Kraljevac.

s. M. Vladimira  Bitunjac

Rođena 5. rujna 1940. god. u Rudi-Sinj; otac Martin, majka Iva rođ. Čota.

Kratak životopis:  U Družbu je primljena 13. kolovoza 1958. god. Nakon položenih prvih redovničkih zavjeta u samostanu otaca Kapucina u Rijeci, vodi brigu o urednosti  svetišta, crkvenog rublja i crkvenih prostorija godinu dana. Slijedećih šest godina u samostanu „Sv. Ane“ u Splitu u kućnoj radinosti radi na stroju za pletenje. Godine 1967. u samostanu „Sv. Obitelji“ u Dubrovniku godinu dana radi u kuhinji. Nakon toga dvije godine u biskupiji Bar pomaže kod čuvanje djece za vrijeme radnog vremena njihovih roditelja. U Metković, samostan „Sv. Obitelji“ dolazi 1970. god. te šest godina obavlja poslove u kućnoj radinosti, služeći se najviše  pletaćim strojem. U Split, samostan „sv. Ane“ ponovo dolazi 1976. god. te kao njegovateljica radi najprije u Domu za starije osobe i osobe s invaliditetom na Balkanskoj (Vukovarskoj) ulici, a kasnije u istom Domu za korisnike na Zenti-Split. Od 1996. boravi u zajednici  samostana „Sv. Josip“ na Strožancu-Podstrana a obavlja istu dužnost u spomenutoj ustanovi. Nakon  odlaska u mirovinu od 2002. god. do 2005. god. u ovom samostanu vrši službu kućne poglavarice. Slijedeće tri godine u samostanu „Uznesenja Bl. Dj. Marije“ u Sutivanu, vrši istu službu. Polovicom listopada 2008. god. dolazi u samostan „Sv. Josipa“ na Šinama – Split kao njegovateljica bolesnih i starijih sestara.  Zbog slabije fizičke snage od 2018. god. boravi u našem samostanu „Srca Isusova i Marijina“ u Košutama.

s. M. Zdravka Petrović

Rođena 20. srpnja 1939. god. u Režancima- Labin (Istra), rodna župa Svetvinčenat;otac Mate, majka Agata rođ. Štoković.

Kratak životopis: U Družbu je došla u mjesecu siječnju 1955, u Puli. Završila je nižu muzičku školu. Nakon prvih položenih redovničkih zavjeta pet godina boravi u zajednici sestara u Vrgorcu, a u župskoj crkvi vrši službu voditeljice crkvenog pjevanja, drži satove klavira i brine o urednosti crkve i crkvenog rublja. U zajednicu u Trilju, za rad u župi „Sv. Mihovila“ dolazi 1965.g. te dvije godine  vrši službu katehistice, voditeljice crkvenog pjevanja, uređuje crkvu i crkveno rublje. Istu službu obavlja u župi Rovinj tri godine. U zajednicu u Trogiru, za službu u katedrali dolazi u mjesecu listopadu 1970. god, te u periodu od 10 godina svira orgulje,vodi crkveno pjevanje, predaje vjeronauk u župi, brine o urednosti crkve i crkvenog rublja. Od mjeseca prosinca 1980. god. do siječnja 1982. god. iz zajednice u  Ćilipima, pomaže u župi vršeći iste dužnosti kao i do sada u drugim župama.  Ujedno vrši službu učiteljice juniorki. Od siječnja 1982. god. živi u župi Sv. Nedjelja šest godina i pomaže bolesnim roditeljima i braći svećenicima, a od kolovoza 1998. god. brine o bolesnoj majci i pomaže svojoj braći svećenicima u župi Plomin i Kringa- Istra. Nakon majčine smrti na ispomoći je svojoj braći svećenicima 

Uredila s. M. L. B.

  Vijesti - Sve