PMI Retkovec na volontiranju u pučkoj kuhinji

PMI Retkovec na volontiranju u pučkoj kuhinji

Ponedjeljak, 20. 11. 2023.

Uvijek smo pozvani darivati sebe drugome, darivati bližnjemu, a na osobit način smo pozvani darivati onima koji su u potrebi, onima koji nemaju. Bio je ovo dan kada smo zapravo postali dar jedni drugima. Korisnici su nahranili svoje tijelo, a mi dušu.
Naša članica Branka Mikulić, kojoj je volontiranje u pučkoj kuhinji učestala praksa, došla je na ideju kako bi mi PMI na Svjetski dan siromaha za pučku kuhinju ispekli kolače za korisnike. Jednima tek kolačić, a drugima veliko veselje.


Nedjeljno popodne 19. studenog 2023., proveli smo u Domu Majke Terezije, u pučkoj kuhinji sestara Misionarki ljubavi. Tijekom svog boravka korisnicima pučke kuhinje podijelili smo ukupno 162 obroka i pomogli s čišćenjem. Atmosfera je bila jako dobra uz glazbenu pratnju mladih bogoslova. Svjedočili smo danas veličini srca sestara koje su u svakodnevnom susretu s „nevidljivim“ ljudima koji su na marginama društva, ali i veličini srca brojnih volontera. Na opće iznenađenje svih prisutnih, posjetio nas je i zagrebački nadbiskup mons. Dražen Kutleša. Nakon uvodnog pozdrava, molitve i blagoslova družio se sa sestrama, volonterima i korisnicima. U razgovoru, sestre naglašavaju da nikada nije nedostajalo hrane i materijalnih sredstava kako bi se zbrinuli svi koji su u potrebi. Božja se providnost uvijek za sve pobrine.
Na licima i usnama korisnika samo riječi zahvale na svemu. Koliko im god bila teška životna situacija, oni su uz osmijeh na licu i zapjevali zajedno sa svima nama.
„Ne okreći lice od siromaha“ poručuje nam nam i Papa Franjo na ovaj dan. U njemu se krije tvoj brat. Zato ljubimo jedni druge onako kako Isus ljubi nas i slijedimo Njegov primjer.

Marijana Subašić, PMI Retkovec

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve