PMI u Krašiću

PMI u Krašiću

Petak, 10. 2. 2023.

U srijedu 08. veljače 2023. Prijatelji Malog Isusa župe Sv. Ivana Krstitelja, Nova ves,  Zagreb, svoj molitveni dan za proglašenje svetim sluge Božjeg Josipa Stadlera imali su u Krašiću u sklopu velike devetnice za proglašenje svetim blaženog  Alojzija Stepinca. Na tom hodočašću su nam se pridružili i Prijatelji Malog Isusa Zagreb, župa Sv. Jeronim.

Hodočašće smo započeli molitvom već u autobusu. U molitvi smo se sjetili i svih nastradalih od potresa u Turskoj i Siriji. Prije mise je molili smo Krunica Božanskog Milosrđa koju su predvodile članice Prijatelja, te smo u molitvi i skrušenosti u tišini iznijeli svoje molitve pred Presvetim.

Na početku nas je sve dočekao i lijepo pozdravio župnik velečasni Ivan Vučak, misu je predvodio pater Stjepan Fridl, svećenik i glavni urednik Radio Marije, kojem su koncelebrirali  prečasni župnik i dekan Krapinskog dekanata Vladimir Drnetić, župnik župe Sveta obitelj velečasni Danijel Dukić i domaćin župnik velečasni Ivan Vučak. Euharistijsko slavlje je uveličao zbor župe Svete obitelji. Pater Fridl nas je već na samom uvodu u euharistijsko slavlje uveo riječima blaženog Alojizja Stepinca – „moja savjest je čista“. Uz naš svakodnevni život, situacije koje nas prate i koje su dio našeg života da li se i mi možemo pogledati u ogledalo, zagledati se u sebe i izreći te riječi. Gledajući u sebe koliko puta kad u tišini analiziramo život, prethodni dan ili naše odnose u obitelji, na poslu, koliko je toga što nas skreće s puta, koliko je toga što izlazi iz nas i nagrđuje nas, koliko je toga što izgovorimo, pomislimo ne promišljajući. Daleko je to od onog što je blaženi Alojzije Stepinac izgovorio. Neka nam blaženi Alojzije bude pred očima, neka njegove riječi doista postanu ispit savjesti svima nama svaki dan.

Hodočaće je proletjelo, zahvaljujemo domaćinu župniku, velečasnom Ivanu Vučaku i svima iz Krašića koji su nas lijepo dočekali i ispratili, te smo se molitvom i duhovnom pjesmom u autobusu vratili u Zagreb.

Živio Mali Isus!

 

Sandra Šulj, animator

Župa Sv. Ivan Krstitelj, Zagreb

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve