PMI-a iz Pučišća u Međugorju

PMI-a iz Pučišća u Međugorju

Utorak, 22. 9. 2015.

Svaki kršćanin  mora se svakodnevno truditi da što autentičnije živi evanđeosku poruku u svom životu. Posebno smo na to pozvani mi, Prijatelji Malog Isusa. Poziv je to i zadaća koja nije nimalo laka. Da bismo je uspjeli što bolje ostvariti potrebna nam je duhovna snaga, duhovna okrepa. Upravo zato smo se i mi, Prijatelji Malog Isusa iz Pučišća, 19. 09. uputili na izlet u Međugorje da bismo obnovili svoje duhovne snage.


Na putu do Međugorja zaustavili smo se u Vrgorcu i posjetili tamošnji samostan sestara Služavki malog Isusa. Sestre su nas srdačno dočekale i ugostile. Hvala im na tome! Po dolasku u Međugorje kratko smo posjetili zajenicu Cenacolo. Usljedilo je vrijeme za osobnu molitvu, sakrament pokore i svetu misu.

Na svetoj misi slušali smo evanđelje o zrnju koje pada uz put, na kamenito tlo, u trnje ili na plodno tlo. Mi želimo da sjeme Božje riječi padne na plodno tlo našeg srca i donese obilat rod. Zato smo posebno molili Gospodina da očisti naša srca od svega onoga što priječi da Njegova riječ, ali i riječ svakoga čovjeka preko kojega nam Bog govori, raste u nama i donosi plodove.

Poslije svete mise vrijeme smo proveli družeći se. Na povratku smo imali priliku vidjeti Modro i Crveno jezero u Imotskom i diviti se ovim prirodnim znamenitostima.

Vjerujemo da će nam ovo putovanje pomoći da donosimo dobre plodove. Tako neka i bude!

  Vijesti - Sve