PMI postojani u molitvi

PMI postojani u molitvi

Nedelja, 29. 4. 2012.

U zajedništvu s Marijom i međusobno, u tjednu od 21. do 29. travnja na molitvu  u župnim crkvama ili samostanskim kapelama  okupljali  su se PMI- a predvođeni sestrama SMI ili su sami osobno animirali molitvu za nova duhovna zvanja u Crkvi u Hrvata i po cijelom svijetu. I na taj su način nastojali ispuniti jednu svoju obavezu kao članovi Društva, no još više od toga, na taj su način željeli odgovoriti na Kristov poziv Molite, dakle, Gospodara žetve da pošalje radnike u žetvu svoju.


Molitvene materijale za ovaj tjedan pripremile su sestre iz Vijeća za apostolat zvanja i PMI. Svaki susret imao je određenu molitvenu nakanu. Svaki dan čitao se dio poruke pape Benedikta XVI. za svjetski molitveni dan za nova duhovna zvanja i molila su se određena otajstva Gospine krunice za koja je razmatranja za svaki dan napisala s. Samuela Grozaj. Molitva je uvijek završavala zajedničkom molitvom bl. Ivana Pavla II. za nova duhovna zvanja. U mnogim župama i našim samostanima četvrtak je bio dan euharistijskog klanjanja s istom molitvenom nakanom.

PMI-a iz Zagreba imali su prilike sudjelovati u molitvenoj proslavi ovoga dana koja se slavila u zagrebačkoj Prvostolnici u četvrtak, 26. travnja 2012.

  Vijesti - Sve