„Po Mariji k Isusu!“

„Po Mariji k Isusu!“

Petak, 14. 1. 2022.

Sa svetkovinom Rođenja Gospodnjega kao vjernici često se odmaknemo iz življene svakodnevice i svim bićem uranjamo u Otajstvo Spasenja. No povratak u redovitost ne mora uvijek izazivati zamor, posebno ako se vraćamo sa sviješću da nam je kao kršćanima neumorna zadaća biti tu za druge. 
Tako smo se početkom siječnja kao Služavke Malog Isusa odazvale pozivu naših župljana u susjednom selu i filijali , te ih posjetile u njihovom redovitom molitvenom ozračju pobožnosti krunice i ovog petka u maloj crkvici sv. Barbare smještene na brežuljku sela Prugovac.
Neki od župljana ponukani susretom Prijatelja Malog Isusa u Karlovcu izrazili su želju susresti se sa sestrama baš u svojoj seoskoj kapelici, jer mnogi zbog bolesti i poodmakle dobi nisu bili u mogućnosti posjetiti župnu crkvu u Kloštru Podravskom. No Mali Isus pronašao je put i po nama progovorio spremnim srcima! 
Naš molitveni susret započeo je molitvom krunice, a završio u betlehemskom ozračju kratkim osvrtom na život i djela našeg Oca Utemeljitelja, te pobožnošću krunice Malog Isusa. 
S nadom da će prijateljevanje s Njim uroditi plodom i u društvu svete krunice u našoj drugoj filijali, povjerile smo Malenom Isusu svaku osobu koja je danas otvorila svoje srce našoj prisutnosti, a po nama i Malom Isusu!

s. Kristina Maslać, SMI

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve