Poplavljen samostan u Doboju i Maglaju

Poplavljen samostan u Doboju i Maglaju

Četvrtak, 15. 5. 2014.

Zbog obilatih kiša proživljavamo strašne nepogode koje su zadesile veći dio Bosne. Poplavljen je i naš samostan u Doboju i Maglaju. Uz sliv rijeka, osobito Bosne, poplavljene su obiteljske kuće i zgrade do drugoga kata. Može im se pristupiti samo čamcima. Sestre su se, kao i njihovi sugrađani, povukle u gornji dio kuće. S njima su starice koje s ljubavlju njeguju i nad kojima bdiju i u ovim teškim trenucima. Budući da nema struje, otežana je komunikacija. Provincijska glavarica – s. M. Admirata Lučić – stupila je u kontakt sa sestrama. One su dobro i hrabro podnose hladnoću i teškoće nevremena.


Zahvaljujući župniku – vlč. Peri Iljkiću – sada imaju mlijeka i kruha koje im je uz pomoć službe spašavanja dostavio čamcem.

Preporučimo Gospodinu naše sestre u Doboju, sve svećenike, vjernike i sve građane naših poplavljenih područja. Pogođeni proživljavaju pravu dramu trpljenja. Molimo se, za snagu vjere , nade i ljubavi da dragi Bog bude milostiv Bosanskim napaćenim krajevima i njezinim stanovnicima!

  Vijesti - Sve