Poruka vrhovne glavarice Družbe sestrama za Rafaelovo 2016.

Poruka vrhovne glavarice Družbe sestrama za Rafaelovo 2016.

Četvrtak, 20. 10. 2016.

Vrhovna glavarica Družbe s. M. Radoslava Radek u ovogodišnjoj poruci sestrama za svetkovinu Rafaelova i 126. rođendan Družbe  osvrnula se ukratko na prošlogodišnju proslavu 125. obljetnice Družbe, te naglasila kako je Družba nastavila svoj put služenja Isusovoj najmanjoj braći i kroz Izvanrednu godinu milosrđa koja je otvorena na svetkovinu Bezgrješne 8. prosinca 2015., na 97. nebeski rođendan njihova oca Utemeljitelja sluge Božjega nadbiskupa Josipa Stadlera, a čije će zatvaranje biti na svetkovinu Krista Kralja 20. studenoga o.g., na 135. obljetnicu biskupskog posvećenja sluge Božjega za prvog vrhbosanskog nadbiskupa.
Ovi važni dani povezuju Družbu s velikim događajima u Crkvi i nisu slučajnost za sestru Služavku Maloga Isusa. U njima gledaju  znak Božje providnosti, kao što ju je u svemu gledao i njihov otac Utemeljitelj, otac i majka siromaha.
Sestra Radoslava je pozvala sestre na sestrinsko zajedništvo kako u molitvi tako i u vršenju djela milosrđa. Poželjela je da i danas, u ovom vremenu i moru potreba ljudi i svijeta svaka njihova zajednica bude uzor u onim krjepostima koje su odlikovale njihove prve članice i prvu zajednicu u  "Zavodu Maloga Isusa" u ulici Mjedenici u Sarajevu.
 
Poruku možete pročitati i preuzeti u cjelosti u PDF formatu.

  Vijesti - Sve