Posebnost Cvjetnice u Dugopolju

Posebnost Cvjetnice u Dugopolju

Petak, 21. 4. 2017.

U svakoj župi diljem katoličkog svijeta nedjelja muke zvana  i Cvjetnica poseban je Dan i slavlje u crkvama. Kako je naglasio i sv. Otac papa Franjo ova nedjelja je radost i bol. Isusa radosno , naročito mladi dočekaše u Jeruzalemu sa cvijećem , maslinama i palmama ali je ujedno nagovještaj i njegove muke. 


Svima nam je zastati meditirati , moliti obratiti se Bogu koji nas spašava i u kojem je jedinom naš život i uskrsnuće naše. 

Naš župnik don Ivan Ćubelić nakon sv. Mise na blagdan Cvjetnice izložio je Presveti oltarski sakramenat na klanjanje župljanima. Mi članovi PMI-a rasporedili smo se tako da su svaki sat bile bar po dvije članice uz ostale vjernike. U 18 sati bili smo svi zajedno te smo izmolili na koncu i krunicu Božanskog milosrđa za našu župu i duhovna zvanja.

Te iste nedjelje, osim molitvenog i Euharistijskog dijela, PMI-a su pripremili humanitarnu izložbu svojih rukotvorina za najpotrebnije u našoj sredini. Župljani su kao i do sada imali otvoreno srce i pokazali  našem Društvu PMI-a zahvalnost jer se konkretno očituje ljubav prema bližnjima. Svi smo bili zadovoljni jer smo obogatili svoja srca molitvom i dobrim djelima te na taj način svjedočili ljubav Božju.

Ljubica Caktaš, animatorica PMI- a 

  Vijesti - Sve