Posjet Vrhbosanskog nadbiskupa mons. dr. Tome Vukšića Vrhovnoj upravi sestara SMI u Zagrebu

Posjet Vrhbosanskog nadbiskupa mons. dr. Tome Vukšića Vrhovnoj upravi sestara SMI u Zagrebu

Petak, 22. 4. 2022.

U Kući Suradnica Krista Kralja u Zagrebu, gdje je privremeno smještena Vrhovna uprava Družbe sestara Služavki Maloga Isusa, 22. travnja 2022., u dopodnevnim satima ugodno smo bile iznenađene posjetom novog vrhbosanskog nadbiskupa mons. dr. Tome Vukšića. On je sedmi po redu nasljednik našeg Utemeljitelja, sl. Božjega nadbiskupa Josipa Stadlera. U Njemu vidimo brižnu skrb Oca Utemeljitelja, koji  se i dalje, preko svojih nasljednika brine o svojim duhovnim kćerima.

Ostale smo u ugodnom i nadasve korisnom razgovoru s nadbiskupom, koji se interesirao o našem životu i radu, kao i o našoj Generalnoj kući koja je stradala u potresu. Časna majka s. M. Marija Banić i sestre savjetnice su ga s tim upoznale.

U knjizi posjetilaca nadbiskup je upisao: „S poštovanjem i zahvalnošću posjetio sam zajednicu Sestara Služavaka Maloga Isusa dok čekaju dovršetak obnove svoga samostana.“

Na poseban način smo se preporučile u njegove molitve i izrazile želju da se za vrijeme Njegova upravljanja Vrhbosanskom nadbiskupijom dogodi i proglašenje blaženim našeg Oca Utemeljitelja.

Neka naš Utemeljitelj kod Boga zagovara nadbiskupa Tomu i Vrhbosansku nadbiskupiju koja mu je povjerena, a i našu Družbu, prvu i jedinu, koja je nikla na tom ispaćenom tlu Vrhbosanske nadbiskupije.

S. M. Mirjam Dedić

 

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve