Posjet župi Lug-Brankovići

Posjet župi Lug-Brankovići

Nedelja, 11. 5. 2014.

Naš pohod župi Lug-Brankovići je bio prava pustolovina. Sa svojim misijskim pohodom smo krenuli još u subotu gdje smo prespavale kod naših sestara u Gromiljaku. U jutarnjim satima krenule smo sa našim sestrama s. Lucijom Blažević, s. Ružicom Ivić, s. Danicom Bilić. Krenule smo sa velikim uzbuđenjem i radošću.


Kada smo stigle u župu sv. Ivana Krstitelja, župnik vlč. Franjo Ivandić nas je velikodušno dočekao kao i Đakon Oliver Jerković. Kada smo ušle u Crkvu osjećale smo se tako sigurno i uzbuđeno. Crkva je bila puna vjernika koji su došli slaviti Boga.

Kako je bila nedjelja Dobrog Pastira, posebno smo se molile za svećenička i redovnička zvanja. Župnik nas je na početku misnog slavlja pozdravio i iskazao nam dobrodošlicu. Na početku je s. Lucija kratko progovorila o našem Utemeljitelju sluzi Božjem Josipu Stadleru i o karizmi naše Družbe-služenje kroz duhovnost malenosti. Nakon toga smo mi (kandidatice) svjedočile o svom pozivu. Na kraju mise s. Ružica je uputila nekoliko riječi o susretu PMI koji će se održati 24. 5. u Sarajevu. Nakon toga bilo je upriličeno druženje sa mladima, poslije druženja smo se uputile u Svetištu Sv.Leopolda. Dan nam je uistinu bio predivan.

kandidatice Nikolina i Valentina

  Vijesti - Sve