Posljednji ispraćaj gđe Anđe (Đuke) Žuljević

Posljednji ispraćaj gđe Anđe (Đuke) Žuljević

Nedelja, 9. 6. 2019.

Danas na svetkovinu Duhova, 9. 6. oprostili smo se od gđe Anđe Žuljević, majke naših sestara s. Karmen i s. Marine. Drevna crkva na Gardunu, mjestu nadomak Trilja, poznatom još iz rimskog doba, bila je premalena za sve one koji su pok Anđi (Đuki) došli iskazati posljednju počast, zahvalnost i poštovanje za njezin mukotrpan i uzoran kršćanski život. 


Uz brojnu rodbinu, prijatelje i znance, sumještane Garduna i Trilja, ispraćaju su nazočile brojne sestre naše Provincije zajedno sa vodstvom Provincije iz skoro svih zajednica  od Metkovića do K. Kambelovca.

Sv. Misu i sprovodni obred vodio je don Zdravko Vučak, župnik Garduna uz asistenciju osam svećenika. Od pokojnice oprostio se dirljivim riječima, svjedočeći njezin kršćanski i vjernički život. Bila je uzorna vjernica, požrtvovna majka i draga sumještanka. Ostala je mlada udovica, te je svojim trudom, marom i strpljivošću odgajala svoju djecu (4 kćeri: Mariju – s. Karmen, Anđu, Anku- s. Marinu i Nadu). Kako je podizala svoju djecu s pouzdanjem i vjerom u Boga, tako ja izgrađivala i dom za njih, gradeći novu kuću. U svom mukotrpnom životu bila je strpljiva, blaga i požrtvovna. Zračila je dobrotom i pouzdanjem u Boga i Njegovu dobrotu. Svoj životni križ prihvatila je i nosila kroz cijeli svoj život. Snagu je crpila iz molitve i sakramenata, jer je uvijek prakticirala i svjedočila svoju vjeru. Okrijepljena sakramentima sv. Vjere pripremala se za susret s Gospodinom okružena ljubavlju i dobrotom svoje djece. Njena bolest došla je iznenada i ubrzo ju je slomila u 78-oj godini života. Nadamo se da je već u naručju svoga Gospodina kojeg je voljela, po Njegovim zapovijedima živjela i u Njegovu radost otišla. Rekao je da smo zbog njezine smrti i odlaska žalosni, ali zbog dobrote i ljubavi koju je zračila, sigurni da je u rajskom ozračju imamo pravo biti radosni. Njezin odlazak za obitelj je gubitak, ali zbog slave koju će nadamo se uživati-dobitak.

Pod sv. Misom pjesmom  slavile su Gospodina naše sestre, koje je predvodila s. Mirta.

Neka Gospodin bude nagrada našoj pokojnic za svu dobrotu, radost, smirenost i nadu koju je zračila.

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve