Poziv i vjera u Providnost

Poziv i vjera u Providnost

Subota, 9. 3. 2019.

U subotu, 9. ožujka, 2019. u samostanu „Antunovac“ održan je susret na kojemu je sudjelovalo dvadesetak mladih ljudi iz nekoliko srednjih škola grada Zagreba. Tema ovog susreta, kojega je vodila s. M. Marta Vunak, bila je „Poziv i vjera u Providnost“.


Kroz dopodnevni dio susreta, nakon zajedničke molitve i uvodnog upoznavanja, prisutni srednjoškolci imali su priliku poslušati svjedočanstva o izboru poziva i putu prema ostvarivanju istog. Naglasak je bio na ulaganju vlastitog truda, ali u vjeri u Božju Providnost koja često vodi nespoznatljivim putovima do vlastitog ostvarenja. 

Susret se nastavio molitvom Srednjeg časa i ručkom nakon kojega je slijedilo kratko vrijeme za predah i promišljanje. U popodnevnom dijelu susreta, s. Marta je kroz govor o izabranim velikanima iz Starog i Novog zavjeta, nastojala prisutnima posvijestiti značaj svake pojedine osobne povijesti – koja je naočigled lišena neke posebne vrijednosti, ali kada je predana u Božje ruke, postaje jedinstvena i neprocjenjiva.

Susret je okrunjen klanjanjem pred Presvetim Oltarskim Sakramentom u kućnoj kapelici. Molitve upravljene Gospodinu svojim je mislima obogatio đakon Ante Bojanić.

s. M. Margaret Ružman

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve