Pozvana u vječnu domovinu kreirati nebeskim bojama

Pozvana u vječnu domovinu kreirati nebeskim bojama

Utorak, 7. 6. 2022.

Svaku od nas Gospodin je pozvao svojim imenom i svaku sestru sa svojom svrhom u Njivi Gospodnjoj. „Raznoliki su darovi a isti Gospodin“. Divno je gledati proljetnu njivu sa raznim bojama , oblicima i veličinama. Kako je veličanstven naš Stvoritelj. Sve uzvišeno raspoređuje.


U našem stvarnom življenju svakodnevnice svaka sestra ima svoje zadatke uz ono najbitnije poslanje : ljude voditi Kristu. Sve po Božjim darovima i zadatcima zajednice uz dobru volju i mogućnostima. Uvijek sam osobno zadivljena koliko volje i zalaganja imaju pojedine sestre , ali i više njih u svagdanjem radu. Istina, različite  talente posjedujemo  po onoj evanđeoskoj prispodobi; PET, DVA, JEDAN…

Ovog trenutka spominjem darove koje je imala naša sestra Magdalis. Ne radi veličanja izuzetnih umjetničkih darova koje joj je dobri Bog darovao, nego zbog njezine nesebične volje kojom ih je koristila. Zahvalna Bogu, nije samo radila danju, nego i noću da bi razveselila, pomogla, uljepšala…Možda bi nedovoljno opisala što je sve znala i kreirala, vezla, bojala, krojila , stvarala, aranžirala, pjevala… Želim samo izraziti nesebičnu spremnost njezinog sudjelovanja svojim kreacijama za misijske izložbe koje su meni u poslanju organizirati. Vlastitim očima nisam mogla vjerovati, koliko je zorno Božićne zvijezde izrađivala kao da su žive…adventske vijence i razne druge prigodne ukrase. Ona, što god bi kreirala izgledalo je nestvarno moguće izraditi ljudskom rukom. Nije tu bila samo mrtva priroda nego čak i voće, kao i cvijeće…Kad bi ja nagovijestila pripremu Misijske izložbe , naše sve aktivne skupine Društva PMI-a iz provincije bi se potrudile za naše misionare na najbolji mogući način. Ima među njima također kreativnih ali spremnih za učiniti dobro siromasima u misijama. To rade zaista sa srcem…A naša s. Magdalis bi mi rekla: Radosti moja, pomoći ću našim Prijateljima Malog Isusa u Metkoviću koliko god budem mogla. Znaš da sam u vrtiću, zahtjevno je i odgovorno, ali draga s. Dolores sve ću ja i noću raditi koliko god budem mogla za naše misionare. Zadivila bih se njezinoj spremnosti i želji da pomogne, daruje, razveseli te ugradi svoje mnoštvo kreativnih uradaka u veliki mozaik .

Zahvalni za njezin doprinos misijama za koje smo radili, molili su te izrazili sućut kad sam im javila odlazak sestre Magdalis: fra Ivica Vrbić iz Bolivije, don Ante Batarelo iz Tanzanije i naše sestre sarajevske provincije sa Haiti.

Bivalo je i ovo, kad bi se našle  na Braču zajedno,  ona  bi mi znala reći: evo, dok se na jedan način odmaram u mislima kreiram ideje bilo za vrtić, misije i sve ostale potrebe koje me prate u životu zajednice.

HVALA TI za tvoj doprinos u provincijskom vijeću Društva PMI-a. Kad netko drugi nije želio i htio ti si bila tu svojom raspoloživosti… Molili smo za tebe da te Mali Isus ostavi još među nama , ali On je htio da u Njegovom društvu Očeva doma nastaviš ovo što si nama pokazala. Zagovaraj nas sve: sestre, PMI-a i sve koje si čuvala i odgajala. 

 s. M.  Dolores Brkić, pročelnica Društva PMI-a   

Gospodin Branko Medak u ime djece  iz vrtića "Malog Isusa", Metković i PMI-a Metković, od s. Magdalis oprostio se slijedećim riječima:

 

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve